lauantai 18. kesäkuuta 2011

Pihalla

Parina iltana olen kävellyt kameran kanssa ulkona ja kuvannut kaikkea pihalla kukkivaa, erityisesti pioneja. Olen aivan ihastunut niihin. Muhkeat nuput ovat kauniita ja ah noita kukkia, ne ovat niin komeita ja tuoksuvat ihanasti.

Tämä Bowl of Beauty kukkii tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ostin ne myöhään syksyllä 2009 juurakkoina ja viime kesänä näytti siltä ettei niistä tule mitään, mutta tänä vuonna ne yllättivät kasvullaan ja kukillaan. Torstai iltana kukat olivat vielä näin nupullaan.

Eilen illalla kukka oli jo auennut näin suureksi, ihana. Tänään olen katsellut keittiön ikkunasta kuinka sade runtelee kukkia, nyyh. Tuo pionin vaaleanpunainen kukka,  Jalokurjenpolven siniset kukat ja Jättipoimulehden hennon vaaleanvihreät kukat näyttävät tosi raikkailta yhdessä.

Tämä Kiinanpioni Festiva Maxima kukki jo viime vuonna, silloin tosi vasta heinäkuun alussa. Taitaa kukkien kukinta yleensäkin olla tänä vuonna vähän aikaisemmassa? Taustalla pilkottaa tarhasalkoruusu ja olen ymmälläni sen kanssa, kun laskujeni mukaan nyt on sen kolmas kesä ja se on kaksivuotinen. Vai laskenko jotenkin väärin? Nyt se näyttää tekevän kukkavarsia, kun kahtena viime kesänä se on tehnyt vain lehtiä. No katsotaan mitä tapahtuu...

Verikurjenpolvet kukkivat kauniisti. Taustalla Peittokurjenpolvi myös aloittelee kukintaa.

Jättipoimulehdet ovat kasvaneet parissa vuodessa isoiksi puskiksi. Väleihin olen istuttanut erilaisia kurjenpolvia, mutta jäävät nyt hiukkasen piiloon, osa kun matalakasvuisempiakin. Pitänee niitä siirrellä ja hankkia uusia korkeampia lajeja.


  Olisikohan huomenna jo poutasää?

 Oli miten oli, päivän aloitan hakemalla postin ja samalla kipaisen nuuhkimaan pioneja.
Kaunista sunnuntaita toivotellen,

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on onneksi satanut, pitkän kuivan jakson jälkeen teki oikein hyvää pihamaalle.
  Nyt aurinko näyttäytyy, pitänee mennä tarkistamaan onko meidän pionien nuppuja jo auennut:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat pionit sinulla, olen itsekin hurahtanut niihin :)

  Terv. Monica

  VastaaPoista
 3. pioni, sade todellakin on tehnyt hyvää kasveille.

  Monica, tuntuu, että pioneihin on moni huranhtanut :)

  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 4. eikös noi parivuotisena ilmoitetut ole niitä jotka tekevät kukan vasta seuraavana vuonna aikaisintaan ja ovat yleensä monivuotisia perennoja?eli ei tarkota et on vain kaks vuotinen vaan et kukkii vasta seuraavalle vuodelle aikasintaan?korjatkaa toki jos olen väärässä..ja pionit on mahtavia!

  VastaaPoista
 5. Pionit on niin parhaita... :)

  Mä olen käsittänyt et kaksivuotiset on just sillee, et se ekana vuonna ei kuki, sit kukkii ja siementää ja jatkaa niiku siitä. Riippuu varmaan kasvistakin, luulen. Mut näin mä oon käsittäny. ;) Esim. Tarhaneilikka(kohan se oli?) joka mulla oli penkissä (meni niin huonoksi että kitkin sen pois) oli kaksivuotinen ja monta vuotta penkissä oli, mut ekana vuonna ei siis kukkinut lainkaan.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, jaa-a, en vieläkään tiedä miten tuo oikeasti menee, mutta kai kasvitkin välillä vähän oikuttelevat... ;)

  Laura, niin, noin mäkin sen olen käsittänyt. Nämä vaan eivät ole kukkineet vielä koskaan ja nyt kolmas kesä ja nyt kukkivat. Jännityksellä odotan mitä niistä tulee.

  Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥