maanantai 4. heinäkuuta 2011

Helle

Kesälomalaista on helle hellinyt. Välillä on tuntunut liiankin kuumalta, mutta nautitaan nyt. Olemme käyneet rannalla makoilemassa, on syöty mansikoita vaniljajäätelön kanssa, tavattu ystäviä, grillattu herkkuja ja nautiskeltu.


Sitten taas kuvia puutarhan kasveista. Tämän istutusalueen kasvivalinnat eivät ole aiemmin oikein miellyttäneet silmää, mutta nyt alkaa näyttää jo kivemmalta kun keväällä vähän siirtelin ja laittelin uutta.

 Tykkään tosi paljon Nukkapähkämöstä, harmaa sävy näyttää kivalta monen kasvin rinnalla. Kasvatin sitä viime vuonna siemenestä ja sainkin aika monta taimea aikaiseksi. Taustalla Jalopähkömöä ja myöskin siemenestä kasvatettua Lehtosinilatvaa. Olen yllättynyt kuinka helposti ja edullisesti itse kasvattamalla saa uusia taimia aikaiseksi.

 Loistosalviaa ja etualalla Nukkapähkämöä

 Jalopähkämöä

 Valkoista Myskimalvaa...

... ja vaaleanpunaista Myskimalvaa ja taas siemenestä kasvatettua Etelänruusuruohoa. Myskimalva tuntuu leviävän ihan kauhean helposti, se on meidän perheessä jo kirosana :) Sen uusia alkuja tuntuu löytyvän joka paikasta, ehkäpä siis tänä vuonna leikkelen siemenkotia pois. Puutarhanhoidossa on moni asia yllättänyt ja tämä on yksi niistä, kasvit leviävät ihan itsekseen.

Täsä penkissä on ollut myös aika paljon Syysleimuja, mutta luulen, että ne eivät ole oikein tykänneet olla tässä. Osa hävinnyt ja osa aika kitukasvuisia. Tälläistähän tämä puutarhanhoito tuntuu olevan, kokeilla pitää ja yllätyksiäkin tulee.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Tuo nukkapähkämö on minunkin suosikkini, se sopii loistavasti tuon sinertävän ja violetin kanssa ja myös vaaleanpunaisen. Pitääpäs kokeilla itse myös kasvattaa, joskus ostin jostain pari tainta, nyt vasta itseasiassa tänä kesänä minäkin olen siihen ihastunut.
  Helteellä on parasta pystytelle rannan läheisyydessä niin siitä nauttii kaikista eniten.

  Mukavaa loman jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Sepä juuri onkin mukavaa puutarhan hoitamisessa, että aina voi yllättyä! Nukkapähkämö on myös ainakin meillä ollut kova leviämään. Toisaalta, kun lääniä on paljon, on ihan mukavaa, että kasvit monistuvat ja niitä voi laitella moneen paikkaan:D

  VastaaPoista
 3. Tuija, kiitos lomantoivotuksista. Tosiaan, Nukkapähkämö näyttää vamasti myös vaaleanpunaisen kanssa kivalta.

  mustakissa, puutarhanhoito on minulla vielä aikamoista opettelua. Täytyy siis perustaa uusia perennapenkkejä, jonne siirtää karkulaisia :)

  VastaaPoista
 4. Puutarha elää toisinaan ihan omaa elämää, jokin kasvi viihtyy paikallaan ja toinen taas monista yrityksistä huolimatta ei. Mutta lopputulos on yleensä kaunis joka tapauksessa:)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥