maanantai 4. huhtikuuta 2011

Synttärijuhlat

Meillä juhlittiin viikonloppuna pikkumiehen palomiessynttäreitä. Tällä kertaa koolla oli sukulaisia ja ystäviä, katsotaan josko sitten ensi vuonna kaverisynttärit. Poika valitsi itse synttäriteemakseen paloauton ja se näkyi kakussa, paloautopipareissa, serveteissä ja lapsivieraille jaetuissa kypärissä.


Paloautomuotin, servetit ja kakun sokerimassan tilasin Confetista. Confetista sai myös eri värisiä kertakäyttölautasia ja mukeja pilleineen, jotka olivat käteviä lapsivieraille.


Ekaa kertaa käytin kakun päällä tuota sokerimassaa, aiemmin olin koristellut marsipaanilla. Sokerimassa oli yllättävän helppoa käsitellä, paljon pehmeämpää kuin marsipaani. Aika paksultihan tuohon autoon tuli päälle tuota massaa, joten imelää kuorrutetta sai jättää lautasellekin... Pohjana on kuuden munan kakkupohja paistettuna uunipellillä. Pohjan leikkasin kolmeen osaan. Sisällä on sitruunahilloa ja kerma-tuorejuusto-sulatettu suklaa -seosta, josta jää mukavan jämäkkä täyte.

Mukavat juhlat ja päivänsankari oli mielissään kakusta, vaikka siitä ei tullutkaan ihan sellainen kuin äiti ajatteli.

Pii-paa pii-paa-terkuin,

5 kommenttia:

 1. Hieno kakku! Tämä olisi kyllä meidänkin pojille mieluinen! Pitääpä muistaa juhannuksena kun on innokkaan tulevan palomiehen synttärit.

  VastaaPoista
 2. Wau mikä kakku!
  Yritän täällä hakea ideoita keilasynttäreiden koristeluun ja tarjoiluihin...

  VastaaPoista
 3. Käsittämättömän hieno! En osais...

  VastaaPoista
 4. Maria, kiitos. Netistä minäkin malleja ja ideoita haeskelin.

  Niinu, keilasynttärit kuulostaa hauskalta!

  Maire, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno kaakku! Muistuikin tuosta mieleen omien lasten synttärit kun olivat vielä pienempiä, kakkua oli milloin milläkin teemalla. Vaikein oli toteuttaa piiitkä käärme, mutta hauskin minusta oli ehdottomasti kun poika halusi synttäreilleen Lada-kakun. Se oli aika simppeli malliltaan ;0))

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥