tiistai 12. huhtikuuta 2011

Olohuoneen keväinen ilme

Ostimme Ektorpiin uuden päällisen, valkoiset päälliset pääsivät pesuun ja odottamaan myöhempää käyttöä. Ajatuksena oli myös, että tässä ei pienten likaisten kesävarpaiden jäljet näkyisi niin selvästi. Sininen raita tuntuu nyt pirteältä, mutta jotenkin kaipaisin sisustukseen vielä vaikka jotain kukkakuosia. Pelargonium-tyyny on Ellokselta.


Ostin Ikeasta myös narsisseja, mutta eivät olleetkaan tavallisia, niin kuin luulin, vaan perunanarsisseja. Tuoksuvat ihanasti ja ovat tosi kauniita. Näitä minulla ei koskaan ennen olekaan ollut. Olivat myös pitkäikäisiä, tavalliset kun tuntuvat sisätiloissa kukkivan nopeasti.


Laitoin helmililijoja kasvamaan pieneen kasvihuoneeseen. Harmi, että nämäkin venähtävät sisällä niin nopeasti pituutta.


Plantagenista löysin laventelin. Oli myynnissä mielestäni yrtti-nimikkeellä... No yrttinä en ole tottunut käyttämään, vaikka vähän aikaa sitten jossakin lehdessä (muistaisinpa missä) oli ohje laventeli-pipareihin. Millaisiahan niistä tulisi? Niissä käytettiin mielestäni kyllä laventelin kukkia. Katsotaan kauankohan saan tämän yksilön pysyään hengissä... Plantagenissa oli myös kaunis rungollinen laventeli, mutta sitä en uskaltanut ostaa. Ihana tämäkin kuitenkin on ja ohikulkiessa se tuoksahtaa ihanasti tuoden kesälomamuistoja mieleen.

Hangen alla ulkona ovat myös syksyllä istuttamani laventelit. En kyllä usko, että ne olisivat talvehtineet... vaikka se olisi kyllä ihanaa. Sulaisi nyt nuo lumet nopeasti!

Keväisin terveisin,

5 kommenttia:

 1. Kaunista! Musta nuo raitapäälliset on ihanat ja kotoisat. Ottaisin meillekin, jos seinien väriin sopisi.. :) Kunpa tulisi IKEAlle lisää kuoseja päällisiin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunista! Tuli mieleen runkolaventeli, joka oli ihana lahja vuosia sitten. Yhden kesän ilo, kun ei talvehtinut kylmässä vajassa.

  VastaaPoista
 3. Sininen on minunkin kesäväri. Ihanan raikas. Samoja päällisiä olen omiinkin ektorppeihin haaveillut ja samoista syistä ;)
  Kiva kun olit laitellut kuvia!
  -Paula-

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista!

  anni, totta, päällisten kuoseja voisi olla enemmän

  Villiviini, kiitos. Runkolaventeli olisi ihana!

  Paula, sininen on ollut kesävärini pitkään. Joskus mietin, että kyllästynkö, mutta sinisen sävyjä on monenlaisia ja kun en ihan valkoisessakaan sisustuksessa osaisi olla...

  Johanna, kiitos!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥