Ystävänpäivän kunniaksi tein Sitruuna-marenkitortun. Tällä kertaa kokeilin Pirkan ohjetta. Hyvää oli ja tortusta tuli tosi raikkaan keväinen olo.
Sitruuna-marenkitorttu
Pohja |
2 1/2 dl | Pirkka vehnäjauhoja |
1 rkl | sokeria |
100 g | Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia |
1 | keltuainen | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Sitruunakiisseli |
|
|
|
|
|
| |
4 dl | vettä |
1 1/2 dl | sokeria |
4 rkl | maissitärkkelysjauhoa (Maizena) |
3 | keltuaista |
1 dl | sitruunanmehua |
1 | sitruunan raastettu kuori |
1 rkl | Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia |
Marenki |
|
4 | valkuaista |
1 dl | sokeria |
Nypi
jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina
tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja
reunoille. (Peitä reunat foliolla ja) kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 -
12 minuuttia.
Mittaa
kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta, kattilaan ja
kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin
rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle.
Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan
vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin
päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
Paista
torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on
kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Jäähdytä torttu
ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.
Hyvää Ystävänpäivää kaikille blogissani piipahtaville!
Nam!
VastaaPoistaOnneksi joka päivä on ystävänpäivä(tää laittoi kortitkin postiin vasta tänään;), JOS torttua jäi sitä voi syödä tänäänkin! Herkullisen näköistä!