tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää Ystävänpäivää!

Ystävänpäivän kunniaksi tein Sitruuna-marenkitortun. Tällä kertaa kokeilin Pirkan ohjetta. Hyvää oli ja tortusta tuli tosi raikkaan keväinen olo.



Sitruuna-marenkitorttu
Pohja
2 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1 keltuainen
Sitruunakiisseli





4 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
3 keltuaista
1 dl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
Marenki
4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja reunoille. (Peitä reunat foliolla ja) kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 - 12 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta, kattilaan ja kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.

Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Jäähdytä torttu ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

Hyvää Ystävänpäivää kaikille blogissani piipahtaville!
  

1 kommentti:

  1. Nam!
    Onneksi joka päivä on ystävänpäivä(tää laittoi kortitkin postiin vasta tänään;), JOS torttua jäi sitä voi syödä tänäänkin! Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥