maanantai 1. elokuuta 2011

Elokuu

Elokuun myötä saapuivat viileämmät ja selvästi syksyisemmät ilmat. Toivottavasti vielä tulisi kuitenkin oikein lämpöisiäkin kelejä. Elokuun myötä myös töihin oli palattava, plaah. Huomenna lapsetkin aloittavat taas hoidossa, pienempi siirtyy omaan ryhmään kun isosisko aloittaa eskarin. Jännää!

Pari kukkakuvaa vielä viime viikolta.

 Siemenestä keväällä esikasvattelin ja laittelin ulos Pioniunikoita. Tosi kauniita kukkia!

Tarhasalkoruusu kukkii kauniisti ja väri on tosi kohtalokas. Niiden seuraan sopisi jokin raikkaan värinen kukka. En tiedä mikä lehtiä vaivaa, ovat jotenkin kärsineen ja pilkullisen näköiset...

Puutarhassa on nyt jotenkin tylsän näköistä kun kaikki on aikalailla kukkinut ja mikään ei juuri nyt kuki kauniisti. Olisiko jotain perennoja, jotka kukkisivat näin loppukesällä? Syysleimut olisivat ainakin sellaisia, mutta eivät minulla tunnu oikein menestyvän....

Muistakaahan osallistua arvontaan!

Elokuisin terveisin,

4 kommenttia:

 1. Ihana salkoruusu! Totta, juuri nyt puutarha alkaa näyttää enemmän ja vähemmän epäsiistiltä ja ankealta. Juuri nyt itselläni kukkivat kauneimmillaan ukonhatut, virginiantähdykkeet, punahatut, muutamat päivänliljat sekä pallohortensiat. Pliisulta kuitenkin näyttää alkukesän hehkuun verrattuna.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkijoita. Syksyllä kukkivia ovat esimerkiksi jaloangervot, joita löytyy eri värejä, mainitsemasi syysleimut, syyskaunosilmä, syyshohdekukka, komeamaksaruohot etc. sekä pensaista esim. hortensiat (syys, mustilan, kuutamo, japanin...) Elokuussa taimimyymälöissä on taas uudet taimet ja paljon nimenomaan juuri syksyn kukkijoita varsinkin perennapuolella.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset viesteistänne Maria ja Tiina!

  Täytyykin katsella puutarhamyymälöissä noita mainitsemianne kasveja. Joku hortensia minulla on ja näyttää, että kukkaakin alkaisi tulla, Mustikan hortensiat ovat niin pieniä, että eivät vielä näytä kukkivan. Ja Komeamaksaruohoja minulla onkin! Ne ovat kyllä aina kauniita, vaikka eivät vielä kuki niin vihreä väri on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Nyt kukkii meillä ainakin punahatut, päivänliljat, kärhöt, syysleimut, sinipallo-ohdakkeet, jaloangervot...
  Toki suurin kukkaloisto on ohi, mutta löytyy niitä syyskesän kukkijoitakin:)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥