torstai 2. kesäkuuta 2011

Banaanikakku

Tummuneita banaaneja oli taas kertynyt hedelmäkoriin. Muistin, että jossakin lehdessä oli banaanikakun ohje ja löytyihän se Maalaisunelman ruoka & juoma-lehdestä. Kakusta tuli omaan makuuni ehkä liiankin makea. Tytär tykkäsi kakusta, mutta poika vain päällisestä... Kookoshiutaleita ei kaapista löytynyt joten korvasin sen mantelirouheella.


Suklaabanaanikakku

150 g huoneenlämpöistä voita
 3 dl sokeria
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
5 hyvin kypsää banaania
1/2 dlkylmää, vahvaa kahvia

Kuorrutus
2 dl tomuskokeria
n 2 rkl kylmää vahvaa kahvia

Koristeluun
1 rkl kookoshiutaleita

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele noin 2 litran vuoka.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Siivilöi kuivat aineet vaahtoon.
Soseuta banaanit haarukalla. Lisää taikinaan banaanisose ja kahvi
Paista uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.
Jäähdytä kakku ja tee päälle kuorrutus.
Pidä kylmässä kunnes kuorrute on hyytynyt.
Ja sitten herkuttelemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina mukavia ♥