perjantai 29. lokakuuta 2010

Leikkimökin uusi elämä


Tämäkin postaus piti tehdä jo ajat sitten... No, nyt kuitenkin, vielä ennen lumien tuloa, esittelen leikkimökin muutoksen. Meille siis mietittiin leikkimökin hankintaa pitkään ja ensin olimme varmoja, että ostamme uuden. Päädyimme lopulta kuitenkin siirtämään mieheni lapsuuden kodista leikkimökin meidän pihaan. Onneksi siirtomatka oli lyhyt, mutta aika hurjalta se näytti kun traktorilla mökkiä siirrettiin. Harmi, etten saanut siitä kuvaa... Uudet leikkimökit ovat yllättävän kalliita ja laskeskelimme, että samalla hinnalla, ellei edullisemminkin, kunnostamme vanhan mökin mieleiseksemme.

Leikkimökki ennen muutosta:

Ja muutoksen jälkeen:

Leikkimökkiin oli muutama vuosi sitten laitettu sisälle uudet paneelit. Ne jätettiin ja runko, melkein kaikki muu meni uusiksi. Alkuperäiset piparkakkureunat jätettiin ylös terassin etureunaan ja katon rajasta siirrettiin piparkakkureunat alas terassin kaiteisiin. Leikkimökki maalattiin saman väriseksi kuin talo ja etu- ja takaseinään tuli samanlainen sahalaitakuvio kuin talossammekin.


Sisällä kuultokäsittelin vanhat seinä- ja kattopaneelit valkoisiksi ja lattian maalasin harmaalla maalilla. Mökkiin mahtuu pöytä ja kaksi tuolia, hella sekä pieni apupöytä, jonka tein vanhasta yöpöydästä.


Leikkimökki kaipaa vielä pientä viimeistelyä, listoja ja sen sellaista. Ne tehdään sitten keväällä, mutta hyvin on nyt syksylläkin jo leikit sujuneet remontin keskellä.


Mökistä tuli kiva ja parasta on, että sillä on jo oma historiansa ja uudessa kuosissaan se palvelee taas pitkään seuraavia leikkijöitä.


4 kommenttia:

 1. Suloinen pikku mökki, varmasti kiva sitä tuunailla!

  VastaaPoista
 2. Tulipas mökistä ihana :)Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Ihana! :)

  Itsekin haaveilen leikkimökistä, tai sitten jos tuohon aittaan tekisi toiseen ala-huoneeseen jonkin "leikkihuoneen"...

  VastaaPoista
 4. Marilla, juu tuunailu oli tosiaan kivaa!

  MaMMeli, kiitos, mukavaa viikonloppua sinulle myös!

  Laura, "leikkihuone" aitassakin olisi varmasti hauska. Oi, jos olisikin sellainen vanha aitta pihalla, oih *haaveilee*.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥