sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Huovutetut tossut

Innostuin kokeilemaan virkattuja tossuja huovutuslangasta Novitan ohjeella. Novitalta on tullut uusi Huopanen Lampola-sarja, jossa on mukavia luonnollisia värisävyjä. Nämä tossut on tehty Päkä-nimisellä langalla. Työ valmistui tosi joutuisasti, koska tossut tehdään kaksinkertaisella langalla. En ollut virkannut pitkään aikaan, mutta nopeasti silmukat muistuivat mieleen.

Tässä tossut ennen pesukoneeseen menoa. Tossujen sisälle en laittanut muovipussia niin kuin ohjeessa sanotaan. Olen itse huomannut, ettei isoihin töihin tarvitse laittaa pussia, mutta pieniin, esimerkiksi lapasen peukaloihin, on laitettava muovia, muuten huopuu kiinni.


Ohjeessa varoitetaan tekemästä reunasta liian tiukkaa ja minulle reunasta sitten tuli liian tiukka, niin kuin kuvastakin huomaa. Koska näin kävi, jouduin leikkaamaan valmiisiin tossuihin etureunaan viillon jalkaan laittamista helpottamaan. Itse asiassa näistä tossuista tuli minulle liian pienet ja ne lähtivät kummitytön jalkaan. Näissä huovutuslankatöissä on se ongelma, että koskaan ei tiedä minkä kokoiseksi työ huopuu pesukoneessa. Pesukoneet huovuttavat erilailla ja oma käsialakin vaikuttaa varmasti lopputulokseen. Valmista tuotetta voi vielä paljonkin muotoilla pesun jälkeen, mutta näistä tossuista en saanut omaan jalkaani sopivaa vaikka kuinka venyttelin.


Koristeeksi tein vielä yksivärisen huovutetun kukan ohjeen mukaan, jonka kiinnitin napilla valmiisiin tossuihin. Lämpimät nämä tossut ovat ainakin. Nyt puikoilla Puro-langasta lapaset, jotka aion myös huovuttaa koneessa. Olisikohan sitten vuorossa omaan jalkaan sopivat tossut?

Tossutellen,

11 kommenttia:

 1. Tossuista tuli kyllä kauniit. Harmi, että eivät mahtuneet sinulle, mutta lämmittävät varmaan saajan jalkojen lisäksi myös sydäntä :)))

  VastaaPoista
 2. Tyttäret ovat jo jonkin aikaa kinunneet tossuja, mutta en ole viitsinyt ruveta etsimään ohjetta, joten tämä postaus oli kyllä mainio!
  Kiitos!
  Nyt vaan kauppaan lankaa ostamaan.
  -Paula-

  VastaaPoista
 3. Haha, mullakin olis tarkoitus tehdä samaiset tossut samalla ohjeella ja samalla langalla:D en ole ikinä huovuttanut, joten hauska päästä kokeilemaan. on kyllä söpöt!:)

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihanan lämpöisen näköiset tossut! :) Kertakaikkiaan suloiset!

  VastaaPoista
 5. Ihanat tossut...pitääpä joskus kokeilla tehdä:)

  VastaaPoista
 6. missä löytyy ohje vai onko langan vyotteessä..nuo on ihanat...

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kommenteistanne! :)

  Krisse, ohje löytyy Novitan sivuilta. Pääset sinne suoraan kun napsautat tekstistäni tuota "Novitan ohjeella"- sanaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos..nyt kun uudestaan tulin katsomaan huomasin että olitkin linkittänyt ohjeen.
  Kiitos uudelleen..

  VastaaPoista
 9. Todella kivat tossut olet saanut aikaiseksi! Seuraavat sitten omiin varpaisiin.. :)
  Olen uusi blogissasi, mutta tulen taatusti seuraavankin kerran!
  Hyvää loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kivat tossut. Itse olen tehnyt kaiken syksyä virkkaamalla lapasia hahtuvalangasta. Laitan kuvia "mustankissan tyttäreen" kun saan ne viimeisteltyä. Pesukonehuovutus on mukava keksintö:)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥