tiistai 8. joulukuuta 2009

Joulukuusenkoristeideoita

Olen nyt syksyn aikana vetänyt käsityö- ja askartelukurssia. Siellä olemme tehneet monenmoista, mutta näin viime aikoina kaikenlaista kivaa jouluun liittyvää. Ajattelin nyt esitellä tekemiämme kuusenkoristeita.

Huovutettu kärpässieni on tehty tämän vuoden Kotivinkin joululehden ohjeella. Ensin huovutetaan pallo sekä pitkulainen jalka, jotka molemmat leikataan keskeltä poikki. Neulahuovuttaen laitetaan lakkiin pilkkuja, pujotetaan ripustuslenkki lakin läpi ja neulahuovuttaen kiinnitetään jalka lakkiin. Hauskoja! Näitä ajattelin tehdä vähän lisää meidänkin joulukuuseen.

Karkkikepit on tehty kierittämällä punaista ja valkoista askartelunorkkoa toistensa ympäri. Yhdestä norkkokierteestä saa muodostettua kaksi keppia. Helppoja tehdä lasten kanssa ja näitä voisi kiinnittää kortteihinkin.

Tämä joulupallo on tehty liimaamalla kahvilla vanhennettuja tulostettuja nuotteja styroksipallon päälle. Lopuksi laitoin päälle vielä decoupage lakkaa.

Millaisia koristeita teillä tulee tämän vuoden kuuseen? Joskus ajattelin, että joka vuosi voisi tehdä hieman erilaisen kuusen, mutta jotenkin sitä on mieltynyt aina vaan niihin samoihin. Meillä tulee kuuseen ompelemiani ruutu- ja pellavakankaisia kuusenkoristeita sekä Mailegin koristeita, sähköiset kuusenkynttilät sekä kenties se tekemäni lippunauha.

Jouluisin ajatuksin,

10 kommenttia:

 1. Mukavia koristeita :) Minä en ole vielä miettinyt minkälainen meidän kuusesta tulee tänä vuonna.

  VastaaPoista
 2. Ihania koristeita.Minäkin haluan sinun käsityökerhoosi :) Olen aina ollut käsitöissä surkea ja nyt olisi kova halu oppia... Täytyy aloittaa kun saa opinnot vuoden päästä päätökseen. Meille ei tänä Jouluna tuoda kuusta sisälle kun olemme Joulun mammalassa ja kotiin jää kissa :) Lapset ensin harmistui mutta mamma lupasi että aattoaamuna pojat saa auttaa kuusen koristamisessa.

  VastaaPoista
 3. Onpa kivoja kuusenkoriste-ideoita. Etenkin tuo huovutettu kärpässieni näyttää kauniilta. Noita punavalkoisia candy caneja täällä Yhdysvalloissa piisaa ja tuo alimmainen pallokoriste on myös tosi kaunis!

  Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tosi upeat koristeet! Laita vaan nuo!

  Meilläkin ollut tavallisesti semmoista mattaa tummaa (violetti) "nauha" pikkuisin palloin ja pelkästään hopeisia erikokoisia lasipalloja.

  Haluaisin joku joulu sellaisen sekametelisoppa-kuusen :D

  Sain tuliaisina venäläisiä lasisisa joulukoristeita. Minusta ihanan viehättäviä, ja muistuttaa lapsuudesta. HArmi etteivät ole enää tallessa, siis ne laspuuden koristeet.

  VastaaPoista
 5. Ihania askarteluideoita! Varsinkin tuo pallojuttu, olen kauan miettinyt mistä saisin käsiini vanhoja nuottipapereita, mutta nythän on pulma ratkaistu! Kiitos:)

  VastaaPoista
 6. Ajattelin tehdä tänä vuonna kaiken vähän poikkeuksellisesti joulukuusen suhteen. Ensinnäkin aion ostaa sen - mikä synti - ja valitsen mahdollisimman runsaan, tuuhean ja leveän. Koristeiden ajattelin olevan valkoisia. Ostin edellispäivänä sisustuskaupasta kaksi lasipalloa, joiden sisällä on valkoisia höyhenia. Niiden seuraksi ostan lisää valkoisia palloja ja jos jostain löydän valkoisia höyheniä niin niitä voisi myös ripustella oksille.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita koristeita, nuo sienet olivat todella suloisia!

  Meillä tulee varmaan hopeisia palloja ja muuta hopeista ja valkoista. Ehkä jotain punaistakin. Kimaltelevalla mennään tänäkin vuonna :)

  VastaaPoista
 8. Voi kun ihania olet askarrellut.
  En ole miettinyt kuusenkoristelua lainkaan. Lapset , heh ..18v , 16v , 14. koristelevat yleensä makunsa mukaan. Eli joulukuusi on kuin joulukuusi...kaikkia värejä sikin sokin..

  VastaaPoista
 9. MaMMeli, no ehtiihän sitä vielä.

  Mannapuuro, Hih, tervetuloa ;)!

  Sari, itse en noista karkkikepeistä niin tykännytkään kun eivät ole niin suomalaisia. Siellä Yhdysvalloissa on kyllä hienoja kuusia!

  Anni, sekametelisoppakuusikin olisi hauska. Meillä on mummolassa ihanasti sekaisin palloja, posliinikoristeia, pieniä nukkeja ja lasten tekemiä koristeita.

  Mirtzi, innostuin tosi paljon tuosta kahvilla vanhentamisesta, oli jo jäänyt ihan unohduksiin.

  Tina, valkoinen kuusi kuulostaa tosi kauniilta.

  Hanna, sieniä oli hauska tehdä.

  LeenaJohanna, :) tuokin kuusi kuulostaa ihan hauskalta.

  VastaaPoista
 10. Onpas kivan oloisia koristeita, ihanan erilaisia. Meidän kuusesta tulee varmaankin ihan perinteinen punaisine palloineen. Jotenkin en osaa laittaa esimerkiksi pelkkiä valkoisia koristeita - siitä ei tulisi sitä samaa joulun tunnelmaa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥