sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Itsenäisyyspäivänä

Ompelin Itsenäisyyspäiväksi lippunauhan. Sain idean Outi Loimarannan Oi ihana joulukuu -kirjasta. Ostamani vaalea kangas oli niin ohutta, että jouduin tekemään liput kaksinkertaisesta kankaasta ja muutin myös sen verran, että tein liput molemminpuoliseksi. Taas väkertämistä oli paljon, mutta kankainen lippunauha säilyy pitkään ja päätyy kenties tänä vuonna kuuseenkin. Pitkään etsiskelin kirpputoreilta vanhoja lippunauhoja, mutta en löytänyt. Ennen kuulemma Risellan riisipakkauksista tuli lippuja, joista sitten askarreltiin kuuseen lippunauhoja.


Samalla askartelin pienen pöydälle asetettavan lipputangonkin. Miten teillä vietetään Itsenäisyyspäivää? Meillä on tänään jo herkuteltu hyvällä ruualla ja ohjelmassa on vielä pienen tytön nimiäiset sekä linnan juhlien seuraamista. Suvun uusimmalle tulokkaalle vien mukanani lipputangon ensimmäisen oman juhlan kunniaksi ja juhlistamaan seuraavia juhlia ja Itsenäisyyspäiviä.

Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille!

10 kommenttia:

 1. Hyvää Itsenäisyyspäivää teillekin.
  Meillä tätä päivää ei vietetä erikoisemmin... Tein ruuaksi karjalanpaistia ja illalla katsotaan Linnanjuhlia. Siinäpä se.
  Kaunis lippunauha ja lipputanko.

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Meillä on myös herkuteltu hyvällä ruualla ja herkuttelu jatkuu.. puolukkajäädykkeen tein vielä jälkiruoaksi päivälliselle. Linnanjuhlat kuuluvat perinteisiin ilman muuta. Meillä on tapana polttaa kahta kynttilää ikkunalla klo 18-20.

  Terkuin Katja

  VastaaPoista
 3. Hyvaa itsenaisyyspaivan iltaa sinne =)

  VastaaPoista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  Kummempia perinteitä ei itsenäisyyspäivälle ole, illalla katson linnan juhlia ja polta keittiön ikkunalla kynttilöitä.

  VastaaPoista
 5. Kaunista! Hyvää juhlapäivän iltaa!

  VastaaPoista
 6. Moikka Olivia! Tosi kaunis tuo lippunauha. Sopii ihanasti teidän ikkunaan. Voi, kunpa saisin itsekin tuollaisen aikaan. Olis kyllä hieno kuusessa. Mulla on muuten kaksi pakettia aitoja, 50-luvulta peräisin olevia lippunauhoja pakettien kera. Ne löytyivät mummini jäämistöstä, kun hän kuoli tuossa vuosi pari sitten. Ovat aika mainioita, koska niistä tosi monen lipun edustamaa maata ei edes enää ole!!

  Täällä itsenäisyyspäivää juhlittu kotona hyvän ruoan ja sukulaisten kera :-)

  VastaaPoista
 7. Piipahdin lukaisemassa ja katsomassa uusimmat - kaunista :)

  VastaaPoista
 8. Hi Olivia,
  you have a wonderful blog, i like it very, very much!!!!
  Hugs Barbara

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥