perjantai 12. syyskuuta 2008

Kahvikuppikokoelma


Vanhojen Arabian keltaisten kahvikuppien kokoelmastani pyydettiin kuvia. Valitettavasti kupit ovat tällä hetkellä kaapissa piilossa ja vähän huonosti kuvattavissa. Käytämme kuppeja erityisesti juhlissa ja joskus harvoin muistan ottaa kupit esille päiväkahveille. Pian on kuopuksen puolivuotispäivä ja esikoisen 3-vuotissynttärit ensi kuussa, joten silloin kupit pääsevät taas käyttöön. Jospa muistaisin ottaa niistä parempia kuviakin sitten.

Kupit olivat ennen vanhassa vitriinikaapissa lasiovien takana esillä, mutta möin kaapin ja niin meni niiden esilläpitopaikkakin. Haluaisin kupit kyllä esille, mutta en tiedä vielä minne ja miten. Autotallissamme kunnostusta odottaa kaksiosainen vanha kaappi, jossa on umpiovet, mutta yläosan oviin voisi ehkä saada lasit, jolloin kupeille olisi siellä paikka, olisivat näkösällä, mutta kuitenkin pölyltä suojassa.

5 kommenttia:

 1. Todella kadehdittava kokoelma :)

  VastaaPoista
 2. Moi!!!Wauuu, ihana kokoelma ja kiitos kuvista. Persoonallisen tuosta tekee eriparisuus ja väri silti yhdistää....
  Minua on alannut kiinnostaa arabian just nämä retrotyyliset 60 ja 70 lukujen kupit, missä palloa ja voimakkaita kuvioita. löytyy jopa punapilkkuista, mutta tämä keltaisuuskin on erittäin kaunista..Olis pitänytkin alata kerään 10 vuotta sitten, nyt hinnat pilvissä...Taas uusi Arabia ei kiinnosta minua, ei muumit, teemat tai muut.Olis kiva vielä tietää mistä olet saanut, mitä hintahaarukkaa olet maksanut?

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kehuista!

  Minua noissa kupeissa viehättää myös juuri tuo eriparisuus, väri yhdistää kupit kuitenkin yhdeksi kokonaisuudeksi ja kokoelmaa voi aina kartuttaa. Kuppien erilaiset, kauniit muodot viehättävät myös. Kirjoitinkin aiemmin, että siskoni aloitti ensin sinisten kuppien keräilyn ja metsästäessäni hänelle kuppeja, innostuin minäkin keräilystä. Suvun isommissa juhlissa lainaamme kuppeja sitten toisillemme ja kahvit tarjoillaan sekaisin sinisistä ja keltaisista kupeista.

  Olen myös törmännyt tosi upeisiin väreihin ja kuvioihin. Oletko selaillut Sirpa Westerholmin kirjaa: Keräilijän aarteet: Arabian kahvikuppeja ja mukeja. Siinä on jonkin verran kuvia eri malleista. Olen nähnyt punaista, vihreää ja ruskeaa, mutta olisikohan keltainen ja sininen kuvioväri yleisin? Noita kuppien puhalluskoristeitakin tuntuu olevan vaikka kuinka paljon erilaisia.

  Olen hankkinut kuppeja enimmäkseen kirpputoreilta, myöskin vanhojen tavaroiden liikkeissä olen tehnyt löytöjä ja ystävätkin ovat niitä minulle hankkineet. Joskus olen löytänyt pelkän kupin todella edullisesti ilman lautasta ja siihen olen sitten löytänyt sopivan lautasen kun olen ostanut lautasia varastoon. Lautasiahan usein myydään isoja pinoja kerralla kun kupit ovat menneet rikki.

  Mikähän on ollut hintahaitari... Muistan, että ennen 50 mk oli todella paljon yhdestä kuppiparista, mutta nykyisin ei meinaa saada alle 7 euron mitään. Luulisin, että alle seitsemällä eurolla olen nämä kyllä ostanut, joskus tein edullisempia löytöjä ja joskus hyvästä kupista maksoin vähän enemmän. Viime aikoina en ole kuppeja ostanut, kalleuden takia tai yksinkertaisesti siitä syystä ettei niitä vastaan ole tullut. Keräilyn aloitin 2000-luvun alussa ja todellakin hinnat ovat nousseet niistä ajoista.

  Onnea keräilylle, jos päätät siihen ryhtyä! Ja mukava kun jätit kommentin!

  VastaaPoista
 4. Hei! Hieno kokoelma - nostalginen. Tulvahti niin lapsuus mieleen; äidilläni oli tuota keltaista kukkakuvioista kahvikupit. Minnehän lienee hävinneet vuosien varrella, varmaan särkyneet, kun olivat ns. arkikupit.

  Kivat sivut sinulla muutenkin. Olet taidokas kodikkuuden luoja ja vieläpä ompelutaitoinen.

  Ja tuo omppupiirakka, niin herkullisen näköinen...
  Keittelin hilloja saamistani omenoista loppuviikosta ja pyöräytin pellillisen piirakkaa omppohillokkeesta. Kyllä se oli hyvää.

  Terveisin Nina
  (www.maddalena1.vuodatus.net)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥