maanantai 10. maaliskuuta 2014

Mutakakku (gluteeniton ja maidoton)

Viikonloppuna juhlistimme jo pojan tulevia synttäreitä ihan pienellä porukalla. Tarjottavaksi leivoin tällä kertaa mutakakkua. Teemme tarjoilut hyvin usein laktoosittomiksi, mutta tällä kertaa tuli herkkujen olla maidottomia ja gluteenittomia. Kaikki gluteenittomat jauhot eivät käy sen sisältämän maissijauhon takia, enkä ollut ehtinyt tutkia jauhopusseja kovinkaan tarkasti, joten leivoin taas perunajauhoista. Edellisille juhlille tein sacherkakkupohjan perunajauhoista, mutta siitä tuli aika kuiva ja hajoava. Nyt onnistuin aika hyvin, vaikkakin kakun olisi voinut muistaa ottaa himpun verran aikaisemmin uunista pois. Voi olla myös, että jauhojen määrää voi vielä hiukan vahentää.

Mutta siis näin tein:

Mutakakku kera kookosvaahdon ja tuoreen ananaksen 
200g kasvismargariinia
130 g Pandan Hurmaava tumma- suklaata
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

lisäksi:
tölkki kookosmaitoa
sokeria
tuoretta ananasta

Sulata margariini ja paloiteltu suklaa mikrossa tai kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne munavaahtoon. Sekoita joukkoon margariini-suklaaseos. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakun tulee olla uunista otettaessa hyllyvää. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Kakku on yleensä parasta seuraava päivänä, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin.

Tarjoa kakun kanssa kookosmaitokermaa. Laita kookosmaitopurkki jääkaappiin. Anna jäähtyä hyvin. Tee reikä purkin pohjaan ja valuttele neste pois. Avaa nyt purkki kokonaan ja kaavi paksu kookoskerma astiaan ja vatkaa vaahdoksi. Mausta hieman sokerilla.

Tarjoa kakku kookoskerman ja tuoreen ananaksen kanssa.

Nyt ensimmäisen kerran onnistuin tuon kookoskermavaahdonkin kanssa. Kai eri kookosmaitomerkeilläkin on eroja, nyt käytin Santa Marian kookosmaitoa. Viimeksi taisin yrittää vatkata ihan kookoskermaa ja eihän se onnistunut..

Tämä ohje on mukava, kaikille sopiva tarjottava seuraaviinkin juhliin, jota tullaan varmasti leipomaan uudestaankin. Toivottavasti ei kuitenkaan kyllästymiseen asti, sitä ennen pitää kehitellä jotakin uutta....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina mukavia ♥