keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Hiljaisuutta

Jokin pöpö on nyt tarttunut minuun ja saanut kurkun kipeäksi ja nenän vuotamaan. Voisikohan se olla tuo kuvan  Rhinovirus, ihan perusflunssapöpö. (Joulupukki toi kerran tuollaiset jättiläismikrobit, olen onnellinen ettemme saaneet mitään vakavampaa pöpöä. Sisko taisi saada Ebolan. Emme oikein tienneet mitä niillä tekisimme, mutta keksimme leikkiä niillä pöpönpiilotusta). Viikonloppuna ääni lähti niin kokonaan, että olen ollut alkuviikon hiljaisessa levossa. Mutta miten vaikeaa onkaan olla hiljaa... Asiaa olisi koko ajan. Oman vaikeutensa hiljaiseloon tuovat lapset. Nyt vasta huomaan kuinka usein lapsille on vastattava no-sanalla.Kuten esimerkiksi.:
Lapsi: "Äiti?"
Äiti: "No."
L: "Kun mä tänään.... Siis äiti arvaa mitä?"
Ä: "No."
L: " Siis kun mä leikin arvaa kenen kanssa?"
Ä: "No?"
L: "Siis leikin Pepin kanssa, niin arvaa mitä?"
Ä: "No?"
L: "Siis meillä oli tosi hauskaa."
Ä: "No, sepäs kiva."
Jotenkin lasten on ollut vaikea käsittää se, että olen vieressä ja katson kohti, korvaa tuon pienen sanan. Tai sen, että vaikka minä en puhu ja yritän esittää asian käsilläni, ei tarkoita sitä, etteivät he saisi puhua. Toisaalta onhan se vähän jännempää, mutta kommunikaatio oli eilen ainakin tuohon tapaa aika hidasta.

Eilen olin päivän kotona ihan yksin. En muista koska näin on viimeksi ollut, joten oli aika outoa. Olin ajatellut, että luen kirjaa, nukun päiväunet, haaveilen puutarhakansion äärellä ja teen käsitöitä. Mutta mitä teinkään, katselin televisiosta aamupäivän ohjelmia, haahuilin ympäriinsä ja ajattelin olla nykyaikainen ja perustin blogille facebooksivut. Ne löytyvät täältä. Ääni sai ainakin päivän aikana levätä, kunnes huomasin, että puhun itsekseni :).

3 kommenttia:

 1. Hei. Kiva blogi sulla ja kaunis koti teillä. Mainitsit tuolla aiemmin, että kodinkoitohuoneen maalisävy on Tikkurila J484. Onko teillä tuo sama sävy myös olohuoneen sekä jonkun lastenhuoneen seinissä? Näyttää oikein hyvältä tuo väri ja sen tapaista oon etsinyt. Kiitos :) -Tiina

  VastaaPoista
 2. Hei Tiina! Voi kiitos, ihan yllätyin, että täällä on tosiaankin joku käynyt, on jäänyt blogi ihan unohduksiin... Kodinhoitohuoneessa ja olohuoneessa on tosiaankin tuo J484 sävy, pojan makuuhuoneessa on sävy H484, joka on hiukan vaaleampi ja työhuoneessa, josta kuvia ei paljoa taida olla, on sävy X484. Tuo olohuoneen sävy on ollut kyllä meille tosi mieleinen. Toivottavasti tästä oli jotakin apua. Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun vastasit. Kiitos valtavasti :) Tästä oli mulle paljon apua. Katsoinkin tuota oh:n maalisävyä, että näyttää tosi hyvältä valossa kuin valossa. Ajattelin, että niinköhän enää käyt täällä blogissasi, kun et oo aikoihin päivittänyt.. Mutta laitoin kuitenkin kysymyksen ja hyvä niin :) Oikein mukavaa alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista

Kommentit ovat aina mukavia ♥