maanantai 18. helmikuuta 2013

Suklaakakkua

Selailin lauantaina Kodin Kuvalehteä ja sieltä löytyi herkullisen näköisen suklaakakun ohje. Olihan sitä sitten sunnuntaina kokeiltava...


Pinjansiemen-suklaakakku
1 dl pinjansiemeniä
150g voita
150g suklaata
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi
1 l vaniljajäätelöä
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
 
Paahda pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi.
Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaapalat alkavat sulaa. Nosta kattila liedeltä- sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan. (Itse sulatin voin ja suklaan mikrossa).
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin. Niitä ei tarvitse vaahdottaa kunnolla.
Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja pinjansiemenet keskenään ja lisää suklaataikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 cm) kevyesti voilla.
Kaada suklaataikina vuokaan. Tasoita pinta veitsellä.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes piirakan pinnalla on kypsä kuori. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita hieman pehmenneen vaniljajäätelön sekaan hienonnettua rosmariinia.
Tarjoa suklaakakku rosmariinijäätelön kanssa.

Meillä suklaakakkua syötiin vaniljajäätelön kansssa. Tuo rosmariinijäätelökin voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Päiväkahville kaivoin vanhat Arabian kupit esille. On ne kyllä niin ihanat, vaikka mukiin tottuneena pieni kuppi tuntuu tosi pieneltä. Pitää vaan santsata useammin.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina mukavia ♥