tiistai 11. joulukuuta 2012

11. luukku

Limekakku ja karpalokastike

Pohja:
75 g voita sulatettuna
150g kaurakeksejä
  Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl limen mehua
limen raastettua kuorta
sokeria
vaniljasokeria
2 rasiaa yht 400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vatkattuna
Kastike:
200g karpaloita
1 dl vettä
1 dl sokeria

Laita kaurakeksit pakastepussin sisälle ja hienonna ne kaulimen avulla, kaada kulhoon ja lisää sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele taikina sen pohjalle. Pese lime, raasta sen kuori ja purista limen mehu. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma sekä tuorejuusto ja yhdistä ne. Mausta sokerilla. Kuumenna limen mehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kiuhuvaan nesteeseen. Lisää liivatelehdet ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään. Keitä kastikeaineksia noin viisi minuuttia, soseuta ja puserra siivilän läpi.

4 kommenttia:

  1. Olenkin etsinyt joulukakuksi jotain kirpeää ja tämä kuulostaisi juuri sellaiselta mitä taidan testata. Kiitos ohjeesta.
    -Paula-
    Ps Ihania kuvia on ilmestynyt luukuistasi.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Paula! Ohjeessa ei ole sokerille määriä, mutta paljoa ei tartte laittaa, jotta jää raikkaaksi eikä liian makeaksi.

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥