sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Tallinna

Hieman kuvia Tallinnan reissultamme. Pääsimme siis reissuun, onneksi. Tallinnan vanha kaupunki on kyllä ihana! Lapsetkin jaksoivat kävellä siellä hyvin. Välillä piipahdettiin myymälöissä, syötiin Olde Hansan manteleita, joihin lapset rakastuivat, ja taas käveltiin. Vanhan kaupungin kaupoista ei tullut oikein mitään ostettua, kaikkialla on vähän samanlaista tavaraa; maatuskoja, meripihkaa ja katajasta tehtyjä tuotteita. Yksi hieman erilainen liike oli kuitenkin Raatihuoneen torin kulmassa, Italialaisen ravintolan vieressä, pienen kujan ihan alussa, kellarikerroksessa. Kaupassa oli kivoja juttuja ja sieltä sain kasan käsityöideoita myös mukaani.

Vietimme siis yhden yön laivalla ja yhden yön hotellissa. Toisena päivänä oli Tallinnaan satanut lunta ja päivä oli huisin kylmä. Kaunista kyllä oli, mutta kyllähän kesällä reissaaminen olisi mukavempaa. Silloin voisi kohteena olla uimaranta, eläintarha ja  vaikka uusittu televisiotorni.
 

Syöminenhän on reissujen parasta antia ja paria uutta ravintolaa testasimmekin. Bollywoodia oli meille suositeltu, emmekä joutuneet pettymään. Ruoka oli tosi hyvää. Annokset olivat isoja ja niistä olisi riittänyt lapsillekin. Lasten annokset tosin olivat myös edullisia (3,50,-) ja myös isoja. Valkosipulinaanleipä oli ihanaa ja siihen rakastui myös tyttömme. Suosittelen paikkaa. Toinen intialainen vaihtoehto olisi ollut Chakra. Sen testaaminen jäi seuraavaan kertaan.


Kävimme syömässä myös Vapianossa. Konsepti oli meille täysin uusi. Ovelta saimme kortin, jota käytimme aina tilatessamme ja kertynyt lasku maksettiin lopuksi. Pitsat, pastat, salaatit, juomat sekä jälkiruuat haettiin omilta tiskeiltään ja pastat ja salaatit valmistettiin "silmien edessä". Söimme pitsaa ja se oli tosi hyvää, jälkiruuat myös maistuivat. Tällä konseptilla olisi ehkä hankalaa, jos pöytäseurueen kaikki jäsenet söisivät eri ruokia ja saisivat ruokansa hiukan eri aikaan. Toisaalta ravintolassa käyntiin ei mene niin kauaa aikaa kun tarjoilijaa ei tarvitse turhaan odotella esim jälkiruokaa tai laskua tuomaan.

Hyytävän kylmän Toompeänmäki kävelymme päätteeksi löysimme ihanan Bogapott-kahvilan Toompeanmäen laidalta. Lämmittävät juomat maistuivat ihanilta kellarikerroksen takan lämmittäessä kohmeisia sormiamme. Tosi tunnelmallinen paikka! Suosittelen tätäkin!

Lounasta kävimme syömässä Clazz-ravintolassa. Täyttävät pasta-annokset olivat herkullisia, tuorepasta hyvää ja palvelu iloista. Nam!

Tällä kertaa Tallinnan ravintolakokemukset olivat kaikki hyvinkin positiivisia. Tosin Baltic Princessin aamiaista en voi todellakaan suositella ja buffet-illallinenkaan ei suuria kehuja saa...

Lasten kanssa reissatessa aika menee nopeasti, eikä päivään voi montaa asiaa suunnitella. Kauppakeskuksissakin käytiin ja lapset tykkäsivät erityisesti Kaubamajan lastenmaailmasta. Ostosten lomassa saattoi pelailla, leikkiä tai vaikka pyörähdellä karusellissa.Televisiotorniin menoa mietimme, mutta ilma oli niin huono, ettei näkyvyyttä olisi oikein ollut, joskus toiste sitten. Olisi ollut kyllä hauska nähdä miten torni on muuttunut, olen käynyt joskus tornissa ja silloin se oli aika pelottava paikka. Myöskin linnanmuureille menoa mietimme, mutta se olikin juuri kiinni, enkä ollut katsonut etukäteen miten on auki. Joskus olemme sielläkin kävelleet ja mietin, että se olisi voinut olla lapsille mukava käyntikohde. Olde Hansaan tai sen tyyppiseen paikkaan emme myöskään ennättäneet, paikka olisi voinut olla lapsille elämys.

Sisustus- ja käsityökaupat sai myös tällä reissulla unohtaa. Ajan kanssa sitten toiste. Syyskuussa kävin ekaa kertaa Karnaluksilla ja toistekin sinne pitää mennä, nyt kun tietää mitä kaikkea sieltä löytyy.

Onko sinulla hyviä Tallinnavinkkejä, niin käyntikohteiksi kuin ruokailupaikoiksikin?

Mukavaa viikkoa taas toivotellen,
Olivia

2 kommenttia:

  1. Karnalux on loistopaikka! Minun on aina Tallinnassa pakko päästä Muster -sisustusliikkeeseen. Liike löytyy Rocca al Maren ostoskeskuksesta ja isompi Muster on Pärnun maantien varrella pari kilometriä keskustasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ope! Tuon Musterin bongasin joltakin nettisivulta ja näytti juuri sellaiselta paikalta, jossa olisin halunnut käydä. Pärnun maantien varrella taitaa olla muitakin sisustusliikkeitä. Ensi kerralla siis sinne!

      Poista

Kommentit ovat aina mukavia ♥