torstai 19. heinäkuuta 2012

Pihalta

Pihakuvia viime viikolta. Tykkään nyt tämän kukkapenkin väreistä, harmaa ja valkoinen raikastaa kivasti ilmettä. Tuolla kukkii nyt valkoinen ja vaaleanpunainen Myskimalva, edessä liila Jalopähkämö, harmaa Nukkapähkämö, korkea Etelänruusuruoho erivärisin punaisin palluroin, hieman piilossa violetinsininen kellokärhö sekä violetti Loistosalvia.
 
Viime viikolla kukki vielä Hopeahärkki valkoisin kukin sekä pitkäänkukkiva Mirrinminttu violetein kukin kuvan taka-alalla
Kellokärhö, joka kukkii lapion luona, pitäisi siirtää kun jää niin piiloon
Talon eteen lämpimälle paikalle olen laittanut erilaisiin ruukkuihin yrttejä (timjami, basilika, pienilehtinen basilika, kreikkalainen oregano, rosmariini ja talvikynteli) sekä rucolaa, tomaattia, paprikaa, chilipaprikaa ja amppelimansikoita kasvamaan. Yrttien taimet sekä jonkun suomalaisen chililajikkeen olen ostanut torilta, tomaatin ja paprikan sain lahjaksi ja Tampereen reissulta ostin vielä yhden ruukkutomaatin ja cayannepaprikan. Mansikka-amppelit ovat talvehtineet kasvimaalla talven yli. Nyt rucola on jo tuosta kuvanottohetkestä venähtänyt hurjasti pituutta, pitää varmaan vielä kylvää lisää. Viime vuonna rucolaa oli kasvimaalaatikoissa, mutta joku ötökkä söi ne aina. Nyt ötökät ovat onneksi jättäneet rucolat rauhaan.

 
 
 
Pihaterveisin,
Olivia

4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kukkia. Kumpa vaan pysyisi säät aurinkoisina että saisi nauttia kukkien loistosta. Minullakin kukkii pähkämö nyt komeasti. Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinkoisia säitä kyllä kaivattaisiin....

   Poista
 2. Tuntuu ettei viime päivinä ole oikein pihasta päässyt nauttimaan kun vettä on roiminitut taivaalta. Mutta jos tänään vähän käyskentelis pihallakin. :)

  Näistä kuvista ainakin on ilo nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aurinko onkin ihanasti näyttäytynyt. Etuterassilla kun aamulla istuin niin meinasi tulla ihan kuuma!

   Tuntuu että piha on ihan retuperällä ja rikkakasvit vain rehottaa kun ei ole ulkona voinut olla, pöh! Täytyy käyttää kaikki poutahetket hyödyksi ja sateella hyvällä omallatunnolla löhöillä sisällä :)

   Poista

Kommentit ovat aina mukavia ♥