maanantai 7. marraskuuta 2011

Junibacken

Syyslomaviikolla kävimme lasten kanssa jo miltei perinteeksi tulleella Tukholman risteilyllä. Tällä kertaa emme Tukholmassa kuitenkaan suunnanneet vanhan kaupungin ja keskustan kauppoihin vaan Djurgårdenin saarelle. Ensimmäistä kertaa kävimme tutustumassa Junibackenin satutaloon. Sieltä löytyikin kaikkea ihanaa! En tajua miten ei olla aiemmin paikkaa löydetty, vaikka paikasta olen varmasti lukenut.

Satutorilla pääsimme vierailemaan eri satuhahmojen taloissa. Torin laidalta löytyi mm Mikko Mallikkaan, Muumien, Viirun ja Pesosen sekä Katto Kassisen talot.

 
 

Satujunan kyydissä tutustuimme Astrid Lindgrenin satujen kertomuksiin. Kurkistimme mm. mitä metkuja Vaahteramäen Eemeli oli taas tehnyt, leijailimme Katto Kassisen mukana kaupungin yllä ja kävimme Nangijalassa Leijonamielen veljesten luona. Pienoismallit olivat hienoja ja leijaileva juna upeasti toteutettu. Oli myös mukavaa, että kertojan selostuksen sai suomen kielisenä.

Lopuksi seikkailimme vielä Pepin luona Huvikummussa. Talossa oli monenlaista puuhaa ja tutkittavaa, Pikku-Ukollakin pääsi ratsastamaan ja leipomaan pipareita keittiön lattialla.
 

Junibackenin ravintolassa söimme mahat täyteen pannukakkuja ja kaupassa ostimme mukavia tuliaisia kotiin.

Kokemisen arvoinen paikka! Suosittelen jos ette ole vielä käyneet.

Mukavan viikon toivotuksin,

10 kommenttia:

 1. junassa oli muuten valokuvauskielto :o)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Kyllä tuolla pitäisi päästä käymään :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, hups... Ilman salamaa pari kuvaa räpsäisin...

  Miia, ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

  VastaaPoista
 4. Vautsi miten hienoja kuvia sait tuolla napsittua! Kun me kävimme lokakuun viimeinen päivä, oli ihmisiä niin paljon etten kovin montaa hyvää kuvaa saanut otettua... Ja minäkin siellä satujunassa kuvia räpsin, en huomannut lainkaan että oli kiellettyä :(

  Ihana paikka!

  Ja kiva kun liityit blogini lukijaksi :)

  T. Hanna, arkeaunelmia.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Tuo on ihana paikka. Käytiin siellä joskus silloin kun lapset oli pieniä ja ihastuttiin kaikki etenkin satujuna-ajeluun ja niihin pienoismalleihin. :) Söpöä.

  VastaaPoista
 6. -Hanna-, kiitos. Me olimme paria päivää aiemmin ja oli siellä kyllä jossakin vaiheessa ihan kauhea ruuhka.

  Villa Brickyard, pienet lapset varsinkin pitävät paikasta, ja kaikki lapsenmieliset :)

  VastaaPoista
 7. Aika ihana paikka...luulen, että viihtyisin siellä...jopa ilman lapsia :)

  VastaaPoista
 8. juu, juu Junibacken. mieletön paikka, monta kertaa ollaan oltu. ihana kahvila ja myymälä koko muun mukavuuden lisäksi. kyllä ne ruåttalaiset sitten osaa.

  VastaaPoista
 9. Uusi lukija täällä hei :)Kiva nähdä kuvia tuosta satujunasta. Me oltiin kesälomalla Junibackenissa ja just pahimpaan sesonkiaikaan oli sen verran ruuhkaista että jäi juna näkemättä ja kokematta.

  VastaaPoista
 10. -N-, hih, tuolla näki myös aikuisia ihan ilman lapsiakin :)

  Reissuja romantiikkaa, niin miksei Suomessa ole yhtä ihania paikkoja...


  jonna, tervetuloa! Siis oikeasti tuolla oli nytkin tosi paljon ihmisiä ja jonotettiin ikuisuus tuonne junaan, mutta kannatti.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥