lauantai 19. joulukuuta 2009

Joulukalentereista

Kylläpä nuo joulukalenterit tuottavat pään vaivaa... Varsinkin tällaiset itsetehdyt, mistä lapset odottavat löytyvän myös pieniä juttuja, niitä kun on välillä niin hankala keksiä. Meillä tonttu, joka käy joulusukkaan piilottamassa juttuja, keksi tuossa joulukuun puolivälissä piilottaa pienen paketin jonnekin ja laittaa kartan sukkaan löytämisen helpottamiseksi. Nyt sitten joka aamu odotetaan, että joulusukasta löytyisi kartta, onneksi myös ne herkut käy, ettei aina tarvitse löytyä uusia tavaroita. Kai se kartan kanssa etsiminen on niin jännittävää. Monena iltana on käynyt myös niin, että kun olen jo ollut sängyssä lämpimien peittojen alla, on joulukalenteri muistunut mieleen ja on noustava vielä täyttämään taskuja ja joulusukkaa sekä piilottamaan rapisevia kääröjä. Kävipä yksi ilta niinkin että etsin ja etsin tontun mekosta taskua numero 17. Ei löytynyt, laskin taskutkin ja oikean määrän sain. No selvisi syy, mekosta löytyi kaksi 18. päivän taskua.... Hupsista!

(kuva Yle)

Meillä on kovasti seurattu tätä Ylen joulukalenteria. Tyttökin huutaa jo äidin katsomaan kalenteria aamutoimien lomassa. Olenkin itse myös tykännyt tästä joulukalenterista, nimittäin lavasteista löytyy kaikkea ihanaa, vanhoja naulakoita ja emaliastioita.. Yksi päivä tytön kanssa katseltiin vanhoja joulukalentereita Elävästä arkistosta. Omasta lapsuudestani parhaiten mieleen ovat jääneet Histamiini ja Olga P. Postinen. Uudemmista kalentereista olen tykännyt Tohelosta ja Torvelosta sekä Neposen joulukalenterista ja Tonttu Toljanteristakin olen oppinut vähitellen pitämään.

Mikä sinusta on kaikkien aikojen paras joulukalenteri?

5 kommenttia:

 1. Histamiini ihan ehdottomasti mun lempparini ja
  P.Postinen hyvänä kakkosena.

  Hieman oin hiipunut tämänkin kalenteri päivittäjän tarmo, mut enää 5 yötä. Tsempillä!

  VastaaPoista
 2. Oih, histamiini on mulle se ainut ja oikea :-) RAKASTAN sitä!! Aivan lapsuuteni ykkösjuttuja. Lisäksi muistan muumien joulukalenterin. Se ei ollut piirretty vaan ne hahmot olivat oikeita nukkeja. Se oli ihanan tunnelmallinen! Lisäksi oli joku joulukalenteri, missä tarina tapahtui kai jonkun talon sisällä. En muista kuin hämärästi, mutta se oli ihana. Kokonaisuudessaan joulukalenteriohjelmat ovat olleet mieleen jäävä joulumuisto!

  VastaaPoista
 3. Itselleni lapsuudesta on mieleen jäänyt Histamiini, mutta ehdoton ykkönen minusta joulukalentereista on Tonttu Toljanteri. Tätä tämän vuotista kalenteria olen seuraillut vain sivusilmällä, lapset kyllä katsoo. Toljanteria katsottiin koko perheellä, isäkin :)

  Tsempillä mennää täälläkin nämä loput kalenteriaamut. Kuulosti niin tutulta tuo sängystä nouseminen ja ylläreiden laittaminen. Mutta ilokseni voin todeta, että tähän menessä olemme kuitenkin joka ilta lopulta yllätyksen muistaneet laittaa. Viime jouluna kävi parikin kertaa niin, että pikku askeleet kuului jo portaista kun yhtäkkiä huomattiin, että kalenteri on täyttämättä *auts* siinäpä olikin selittämistä...tontuilla kiirettä, tulee varmaan vasta hoitopäivän aikana...ja onneksi oli tullut :)

  T. Katja

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Liinalta, ihastuin blogiisi ja liityin lukijoihisi...

  Histamiini on minunkin iki-ihana lempparini tv:n joulukalentereista! Voi kun se tulis joskus uusintana.

  VastaaPoista
 5. Sokrutin, no nyt enää 4 yötä!

  Hannis, lapsena tv:n joulukalenteria odotti jännityksellä, että mikähän se tänä vuonna on. Muistan vuoden jolloin tv-lakon takia kalenteria ei tullut ollenkaan.

  Katja, onneksi meilläkään ei ole kokonaan unohtunut kalenteria täyttää.

  Liina, tervetuloa lukijoihin!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥