perjantai 13. marraskuuta 2009

Lämmitettyä punaviiniä

Pari päivää sitten lämmittelimme ensimmäiset glögit tai oikeastaan lämmitettyä punaviiniä kera mausteiden ja glögin. Pelkkä glögi maistuu aivan liian makealta. Nyt olen yrittänyt metsästää hyvää glühweinin ohjetta. Jossakin vanhassa joululehdessä muistan nähneeni ja netistäkin varmasti löytyisi... Nyt vain lämmitämme punaviiniä + glögiä ja laitamme joukkoon tähtianista, kanelitangon ja neilikoita.

Olemme yhden joulun viettäneet poissa Suomesta, tuolloin meillä ei vielä ollut lapsia. Olimme Sveitsin Baselissa tuttavien luona ja siellä opimme juomaan lämmitettyä punaviiniä, glögi haettiin Ikeasta. Ihastuin eurooppalaiseen jouluun, joulutorit tuoksuineen, valoineen ja koristeineen olivat niin tunnelmallisia. Ja se glühweinin tuoksu... Toivottavasti vielä joskus pääsen käymään uudelleen jossakin euroopan joulumarkkinoilla.

Matkamme aikana lunta satoi poikkeuksellisen paljon, mutta jouluaattona kaikki oli jo sulanut pois. Isäntäpariskunta oli varannut joulusaunan ja sää oli kuin Suomen vappuna. Kyllä se jouluolokin sitten tuli, mutta kova ikävä oli Suomeen. Hassua kuinka sitä kaipasi aamun jouluohjelmia, joulurauhan julistusta ja suomalaisia tuoksuja erityisesti kuusen tuoksua. Ikävää lievittämässä ruokapöydässä oli tarjolla suomalaisia jouluruokia, olimme raahanneet mukanamme lanttuja ja aidon joulukinkun, isäntäperheen toivomuksesta. Ikävästä huolimatta matka oli ihana ja oli mukava viettää hiukan erilainen joulu.

Colmarin joulutunnelmaa Ranskassa:

Baselin joulumarkkinat Sveitsissä:

Matkamuistoin,

7 kommenttia:

 1. Ihania jouluisia matkamuistokuvia:)
  Rentouttavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Tuollaista koti-ikavaa poden joka joulu.Siksi en laita taalla oikeastaan joulua,ainoastaan muutama paiva ennen joulua.
  Helpompi kuitenkin taalla,kun joulua ei vieteta juutalaisuudessa eika se nay ulkoisestikaan mitenkaan.Muistan,kun vietin Amerikassa yhden joulun ja koti-ikava oli viela kovempi,silla siella joulu nakyy!!!
  Kiva nahda joulukuvia muiden maiden jouluista!!!

  VastaaPoista
 3. Oi, ihania jouluisia kuvia rakkailta entisiltä asuinkulmilta!! =)

  VastaaPoista
 4. KÄvin täällä kurkkailemassa, huomasin viipyväni! Ihastuin blogiisi, sen tunnelmiin ja kuviin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista ja mukava saada viestiä uusiltakin lukijoilta!

  VastaaPoista
 6. Olen aina halunnut päästä tuollaisille joulumarkkinoille. ne jostain syystä puuttuvat suomesta kokonaan. Ehkä jonakin päivänä minäkin pääsen sinne fiilistelemään :)

  Oletko käynyt ikinä Lohjan vanhanajan markkinoilla? Ne ovat minusta ehdottomasi parhaat mitä suomesta löytyy tai ainakin parhaat jotka me olemme löytäneet. Suosittelen, vaikkei ne nyt ihan noille vertoja vedäkkään!
  :) Tinde

  VastaaPoista
 7. Minäkin haluan tonne ;) . Ihania kuvia !

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥