keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Uusi viikko jo puolessa

Viime viikonloppuna juhlimme mummoni 80v-syntymäpäiviä. Tämän voileipäkakun tein juhliin tarjottavaksi. Kaikenlaista herkkua olikin tarjolla kun tarjottavien tekoa oli vähän jaettu eri ihmisille. Minulla on vielä kaksi mummoa elossa ja harmillisen vähän heidän luonaan ehtii käymään, vaikka asuvat ihan lähellä. Heillä on sellaista tietoa, jota haluaisi säilyttää tuleville sukupolville. On mielenkiintoista kuulla millaista oli ennen, muistoja Karjalasta, mummon nuoruudesta tai äitini lapsuudesta. On oikeasti myös käsittämätöntä kuinka mummoni elämän aikana maailma on muuttunut. Voikohan se muuttua yhtä paljon minun elämäni aikana?


Ulkona olisi vielä pihahommia vaikka kuinka paljon. Haalin uusia istutettavia alennusmyynneistä ja nyt tuntuu ettei ole aikaa miettiä niille sopivaa paikkaa tai istuttaa niitä... Kanervia laitoin tuomaan vähän väriä pihalle. Korit ovat uusia hankintoja parin viikon takaiselta pääkaupunkiseudun kyläilyltä kun käväisimme Koiramäen pajutallilla.


Syksyn myötä myös illat ovat täyttyneet ohjelmalla. Tänä syksynä vedän muutamia kansalaisopiston kursseja, joihin menee kaksi iltaa viikossa. Kahtena iltana on lapsosten muskarit ja itsekin ilmoittauduin ompelemaan. Viime viikolla olin ekaa kertaa ja olipas ihanaa ommella kun kukaan ei häirinnyt, aika kului siivillä ja apukin oli lähellä. Valmiita töitä esittelen sitten täällä kun saan jotain valmiiksi.


Aurinkoisen syksyisiä päiviä toivotellen,

8 kommenttia:

 1. Kanervat on vielä minulla laittamatta. Sinun näytti niin kauniilta, että täytynee huomenna ostaa minunkin ja viikonloppuna laitella. Kaunista syksyä olemme saaneet viettää :)

  VastaaPoista
 2. Ihana voileipäkakku, nam! Ne ovat suurta herkkuani, harmillisen harvoin vain sattuu eteen syötäväksi..

  VastaaPoista
 3. Heissan Olivia!

  Rakastan voileipäkakkuja, nam!!;)
  Minulla on elossa mummuni, joka on nyt 91-vuotias. Hän asuu vanhainkodissa, pikkasen(;)) on nyt terveys alkanut reistailemaan, mutta järki luistaa edelleen...:)
  Ajattelin juuri yksi päivä ihan samaa, että kuinka paljon maailma on muuttunut mummujemme ajoista...:))
  Aloitin kasn tuunauskurssin, se on joka toinen viikko, mutta loppuu jo marraskuun lopussa, keväällä jatkuu taas. Se on mukavaaa!!

  Hyvää sunnuntai-illan jatkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 4. MaMMeli, oli niin hyvännäköisiä kanervia, että oli pakko ostaa. Ja tuovathan ne mukavaa väriä pihalle.

  Hannis, Kiitos! Harmillisen usein voileipäkakkuja on vain juhlissa. Toisaalta on niin suuritöistä ettei viitsi muuten vain iltapalaksi tehdä, vaikka hyvää onkin.

  Marge, minunkin toinen mummo on 91-vuotias ja asuu yksiössä palveluasunnossa. Tosi pitkään asui yksin. Olisipa itsekin tuon ikäisenä vielä niin hyvässä kunnossa. Mukavaa kurssia!

  VastaaPoista
 5. Hei kiva blogi sinulla, kauniita kuvia. Laitoin osoitteesi omiin suosikkeihini. Täytyy tulla tänne uudestaan. :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä nuo kanervat ovat aina yhtä nättiä.Ne kuuluu ilman muuta syksyyn. Meillä mies sanoi eilen, että koskas lähetään kanervia ostamaan :) Kaunista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ihanan herkullisen näköistä voileipäkakkua mulle tuli nälkä.
  Kanervat ovat kauniita. Täytyykin laittaa.
  Tiina

  VastaaPoista
 8. Voi knervat on minullakin laittamatta. Ja niin kaunis on korissa .
  Mahtava voileipäkakku -itse pidän kaikista voileipäkakuista ja olen niitä joskus juhliin tehnytkin. Juhlat on ihania varsinkin ne joissa tarjoillaan nimenomaan voileipäkakkua!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥