keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Kesä kävi kylässä

Ihana kesä piipahti kylässä. Auringon myötä tuli valtava innostus puuhailla pihalla. Sormet multaisina olenkin istutellut taas kaikenlaista. Kesäkukkiakin olen laitellut jonkin verran ulos. Marketat pääsivät vakiopaikallaan vanhaan työkalupakkiin, jonka olen löytänyt vuosia sitten kirpparilta. Pakin sisälle mahtuu juuri sopivasti pieni parvekelaatikko.

Pelargoneja täytyy myös olla aina! Tällä kertaa ne ovat sinkkiastiassa, jonka olen ostanut Karjalan retkeltä.

Lämmintä viikonloppua vietimme pääkaupunkiseudulla lomaillen, synttäreillä juhlien sekä Korkeasaaressa retkeillen. Omat eväät maistuivat hyvin, sää oli mahtava ja eläimissä riitti taas ihmeteltävää.

Talomme takana olevasta vanhoista kivijalkakivistä tehdystä pengerryksestä jäi ylimääräiseksi kiviä. Nyt vihdoin saimme kaksi kiveä paikoilleen koristamaan polkua pihallemme. Kivien päälle piti heti laittaa kukkia ja talvella lyhdyt voisivat olla siinä aika kivat.

Tänään saimme nurmikon siemenet kylvettyä yläpihalle ja odottelemme Pekka Poudan lupaamaa sadetta. Ihanaa, että meillä vihdoin on nurmikko kasvamassa. On ollut mukava myös todeta, että pihalta löytyy kukkivia kasveja.

Kevään aikana olemme pähkäilleet sieniä, jotka kasvavat pihallamme. Minusta ne ovat ihan kauhean näköisiä ja olemme potkineet ja nyppineet niitä pois. Tänään sitten selvisi, että ne voisivat olla herkullisia (kartio)huhtasieniä. Onko teillä kellään kokemusta noista? Ne kasvavat pihallamme männynkuorihakkeessa. Hassua, että vitsinä mietimme, että jos ne ovatkin syötäviä sieniä ja me potkimme niitä pois, ettei kuopus vaan pistäisi niitä suuhunsa jos vaikka ovat kovinkin myrkyllisiä.

Nyt sää on ulkona jo tosi koleaa. Täytynee kaivaa taas villapaidat esille.

6 kommenttia:

 1. Täällä kanssa tuulee niin että tukka lähtee päästä.... Kauniita kukkasia olet laitellut, varsinkin tuo pakki miellytti silmää...

  VastaaPoista
 2. Ihania markettoja pakissa. Loistoidea!

  Nyt on tottatosiaan kesä kaukana. Villasukat jalassa ihmettelen miten tomaatin taimet pärjäävät hallaharson alla... Perinteinen kesäkuun meininki ;)

  VastaaPoista
 3. Hei, tuo vanha työkalupakkisi Markettoineen on kyllä todella soma! Marketat muutenkin ovat kyllä jotenkin niin aitoja ja hienostelemattomia kukkia! -Tiina

  VastaaPoista
 4. Pakki ja marketat..oiva yhdistelmä..

  VastaaPoista
 5. Meillakin kavi toissavuonna noiden huhtasienten kanssa samoin. Potkin niita pois pihalta, kun en tiennyt mita ovat...eivat ole sen koommin ilmaantunet... Meilla syodaan siis "vain" tattia, kanttarellia ja haperoa jatkossakin...

  VastaaPoista
 6. Kiva kun olette jaksaneet kommentoida! Pariin vuoteen ei pakissa ole ollut Markettoja, kyllästyinköhän, mutta nyt näyttää taas omaankin silmään kivalta.

  Vanamo, kyllä ne meilläkin jäi käyttämättä.. Katsotaan tulevatko ensi vuonna.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥