keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Piha mielessä

Olemme taas olleet kipeinä, plaah. Auringon paistaessa keväthangilla ja meidän makoillessa sisällä, kaivoin puutarhasuunnitelmiani esille. Koska jotkin muistiinpanoni olivat vähän ympäripyöreitä, etsiskelin myös pihakuvia tietokoneelta, mutta harmikseni niitä on otettu aika vähän. Syksyllä vielä istuttelimme kaikenlaista, niistä ei ole kuvia eikä ihan kunnollisia muistiinpanojakaan. Täytynee siis odotella lumien sulamista.

Todella jännityksellä odotankin kevättä ja sitä mitä kasveille pihalla kuuluu. Paljon pitää pihalla vielä tehdä ennen kuin on valmista, puuhaa siis seuraaville vuosille riittää. Mielestäni pihan suunnittelu on kivaa, mutta toisaalta tosi vaikeaa, varsinkin kun ei ole mikään viherpeukalo. Tänään selaillessani lehtiä innostuin erilaisista perennoista, niitä kun pihallemme ei ole vielä juurikaan ja valikoimaahan on vaikka kuinka paljon... Ehkäpä pihastamme vähitellen alkaa muotoutua näköisemme, kaikkea kun ei voi saada kerralla.

Multasormia odotellen,

9 kommenttia:

 1. Ilolla ja kauhulla miekin oottelen puutarhapuuhasteluja. Miulla on kyllä peukalo, mutta keskellä kämmentä näissä puutarhajutuissa :)

  Kauniita kuvia teidän pihasta... sie olet kyllä aikamoinen hortonomi ainakin nuiden kuvien perusteella!! Kaunista!

  Terkuin,
  Kantriina

  VastaaPoista
 2. Kivaltahan pihallanne näyttää:) Juu tuo kärsivällisyys ja odottaminen on minullekkin vaikeaa,olen sellainen hätähousu;)pikkuhiljaa se on ollut hyväksyttävä ettei piha tule hetkessä valmiiksi eikä todellakaan samantien ole sellainen kuin lehtikuvissa.Parempi suunnitella ja katsella pikkuhiljaa,sen olen nyt oppinut.

  VastaaPoista
 3. Voi kunpa olisi jo kesä

  Hyvältä näyttää pihasi..

  VastaaPoista
 4. Oi miten kaniita kuvia pihastanne!! Ihania pikkuisia istutuksia! Pikkuisia, kuten meilläkin vielä :) Puuhaa pihan puolella riittää täälläkin vielä piiitkäksi aikaa, mutta onneksi se on niin mukavaa puuhaa :)

  VastaaPoista
 5. Haikeus tuli: Muutossa jäi taakse monta kesää työstetty ja hyvässä kasvussaoleva pihamaa, edessä koko työ alusta...

  Pihasi näyttää oikein kauniilta ja levolliselta. Olet taitava ja huolellinen puutarhuri! :)

  VastaaPoista
 6. Mukavalta vaikuttaa tuo havupensasryhmä varsinki.Kuullosti samanlaiselta muutenki tuo alku ku meilläki: sairastelua ja puutarhasuunnittelua :). Paranemisia teille!

  VastaaPoista
 7. Samoissa mietteissä minäkin olen ollut, intoa kyllä löytyisi mutta kasviparat joutuvat muuttamaan aika usein =)

  ja minustakin alku on ainakin kaunis..

  VastaaPoista
 8. Voi kiitokset teille kaikille kauniista sanoistanne ja Nillinkalle kiitokset tunnustuksesta.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥