perjantai 5. joulukuuta 2008

Kaappi

Vihdoinkin se on valmis!

Jo talomme rakennusaikana ostin kirpputorilta vanhan kaapin. Silmissäni jo silloin näin miltä se tulee näyttämään kodissamme, olin ajatellut sille jo paikankin. Kaapin kunto oli paikoitellen aika huono, valkoinen maali rapisi ja alta paistoi vanhempi vihreä maali. Kaappi oli joskus ollut yhtenäinen, mutta nyt ylä- ja alaosat olivat erillään. Tiesin, että joudumme rakentamaan uuden välisysteemin, koska en halunnut, että yläosaa kiinnitetään pysyvästi seinään. Aloitin laatikoista maalin rapsuttelun jo pari kesää sitten. Kaapin kunnostaminen kuitenkin jäi, aina oli jotakin muuta tekemistä.

Nyt syksyllä sitten mieheni alkoi autotallissamme puurtamaan kaapin kimpussa, maalin poistoa, hiomista, uuden takalevyn ja sivujen suunnittelua ja mittausta. Ajatus oli, että josko jouluksi saisi kaapin tupaan. Kaappien väliin olin haaveillut jonkinlaisesta koristekuviosta, sen suunnittelimme yhdessä. Välitilasta teimme myös korkeamman kuin tämän ajan kaapeissa yleensä on ollut.

Ja niin sitten kävi, että eilen uudistunut kaappi kannettiin sisään. Se on mielestäni niin ihana! Tavarat hakevat vielä paikkaansa, mutta pakko oli tänne heti laittaa kuvia. Olen kaapista niin onnellinen. Nyt se vihdoinkin on valmis, ei aivan sillä paikallaan kuin alunperin suunnittelin, mutta sellaisena kuin sen ostaessani silmissäni näin. Kiitokset vielä miehelleni, että jaksoit uurastaa kaapin kimpussa ja sain joululahjakaapin jo etukäteen.

16 kommenttia:

 1. Kaapista tuli kyllä tosi hieno! kunnostus kannattaa, kun viitsii nähdä vaivaa!:)

  VastaaPoista
 2. Ihana kaappi. Kyllä kannatti kunnostaa.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuin mikä:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä tuo näyttää kauniilta valkoisena! Piparkakkureuna yläosan alareunassa on herttainen. Ja hyllypaperitkin hyllyissä!

  VastaaPoista
 5. Onpa IHANA! Voihh, kunpa meillä olisi paaaaaaljon enemmän vanhaaaaaa.. Se on vaan tunnelmallisempaa.

  leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihana, onnistunut lopputulos! Kiva kun teitte siitä omannäköisen. Vaikka ei ole enää aivan tyylipuhdas aikakautensa edustaja, on nyt persoonallinen perheenjäsen! Veikkaanpa, että et halua ikinä luopua tuosta...

  VastaaPoista
 7. Kaapista tuli ihana! sopii varmasti hyvin teille, ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis kaappi!!!

  Tunnelmaa itsenäisyysviikonloppuun!

  VastaaPoista
 9. Ihana kaappi:) ja kiva kun saitte valmiiksi:) Minulla projekti odottaa,pitäisi pinja lipasto maalata valkoiseksi, näiden blogien maalausjuttujen innoittamana päätin minäkin yrittää:)

  VastaaPoista
 10. Kaappisi on kovin ihana!!! Ehkä osasyynä se, että se kovasti muistuttaa omaa kaappiani :o)Hauska sattuma on myös se, että säilytän omassa kaapissani tismalleen samalla paikalla noita puhalluskoristeltuja Arabian kahvikuppeja!!!

  Rauhallista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 11. Iippa- Vanhat kalusteet ovat mielestäni niin paljon tunnelmallisempia, että kunnostus kyllä kannattaa.

  Nora- Rentouttavaa viikonloppua!

  Mari- Voi kiitos.

  Outi- Muu väri kuin valkoinen ei tullut mieleenkään. Myöhemmin kyllä sitten mietittiin olisiko
  voinut olla jonkun muun värinen. Se vanha vihreä olisi ollut herkullinen, mutta olisinko kyllästynyt siihen joskus....

  Anni- Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  Ulpukka- Tuota tyylipuhtautta pohdittiin, mutta näin se on meille toimivampi ja parempi. Juu, en luovu ;)

  Marge- Meillä on paljon saman aikakauden kalusteita.

  Tinttarus- Rentouttavaa viikonloppua myös sinulle!

  Mari- Tsemppiä maalausurakkaan!

  Kirppuli- Onpa hassua! Terkkuja kaapillesi ;)

  VastaaPoista
 12. Hurmaava kaappi, kertakaikkiaan.
  Nämä vanhat huonekalut ovat parhaita!!

  Minulla odottaa puolivalmis vanha paripulpetti lopullista silausta - tällähetkellä puuttuu tila, jossa sitä työstäisin, joten odotan ensi kesää ja sitä, että saisin tehtyä sen pihalla loppuun. Lapset tosin on jo kasvaneet ulos pulpetista, mutta onhan se kaunis huonekalu muutoinkin :) En vain vielä tiedä jätänkö sen puun väriseksi vai maalaisinko valkoiseksi...

  Mukavaa Joulun odotusta!

  VastaaPoista
 13. Ensimmäistä kertaa löysin blogiisi ja jumituin tänne täysin. Teillä on vaan niin kaunis koti, itse voi vaan haaveilla kaikesta yhtä kauniista :)

  VastaaPoista
 14. Titta- Voi kiitos.

  Marielisa- Onnea pulpetin entisöinnille! Meilläkin odottaa kunnostusta kahden istuttava pulpetti. Saa nähdä saadaanko se valmiiksi ennen kuin meillä kasvetaan siitä ulos... Luulenpa että meillä ainakin se jätetään puun väriseksi.

  Hilma- Kiva kun löysit tänne! Ja muistathan, että kuvissa on ne parhaat palat meiltä, kuvan ulkopuolella ne kaikki sotkut ja kaaokset...

  VastaaPoista
 15. Voi miten kaunis! Mummuni vanha kaappi oli kovasti samanlainen, itse sellaista vielä etsiskelen, kun perikunta ei siitä luopunut.

  Eksyin blogiisi sattumalta ja pidän siitä todella paljon. Sait jälleen yhden lukijan lisää :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥