torstai 13. marraskuuta 2008

Lapsiportti

Sari pyysi minulta kuvia lapsiportista, joka näkyi viime kuvissa. Se onkin tullut todella tarpeeseen, koska portaamme ovat pelottavan jyrkät ja kapeat. Puuseppä valmisti portaamme, koska porrasaukko oli hiukan ongelmallinen... Portti on hankittu sitten toiselta porrasfirmalta myöhemmin. Mekanismi siinä on tosi järkevä, eli portti nostetaan pois "lukosta" ja lasketaan sitten alas. Portin voi siis laskea ja nostaa yhdellä kädellä, ei mitään hankalia lukkosysteemejä. Portti on tukeva ja mukavasti portaisiinkin sopiva.

Nyt esikoinen kulkee jo aika itsenäisesti portaita, alaspäin usein autetaan. Äitiä vain kovasti pelottaa, vielä ei ole mitään sattunut. Ei siis kiirettä portaissa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos oikein paljon :)
  Hyviä kuvia joista toimintaperiaate käy hyvin ilmi. Heti piti pyytää tuo minun nikkari katsomaan että josko tuollaisen rakentaisi meillekin.
  Omia lapsia ei vielä ole mutta vieraita nuo portaat houkuttavat sen verran, että olisi kiva kun olisi jotain hidastetta sen verran että pysyisivät tallessa kahvikupillisen ajan.

  VastaaPoista
 2. Onkos teillä kukaan tullu rappuja alas mukkelis makkelis? Meillä on myös jyrkät, suorat portaat, ja jokainen lapsista on kerran pari mätkähtäny, vanhimmainen jopa niin että taju oli vähän aikaa pois :(. Lääkärireissuhan siitä tuli, vaan onneksi ei mitään tullu.

  VastaaPoista
 3. Sari- Mukava, että kuvista oli jotakin apua. Portti on kyllä kätevä. Portaiden yläpäässä portin voi laskea alas kohti rappuja, ei ole siis edes tiellä.

  Vekara- Oi, joi. Onneksi kukaan meillä ei ole vielä tullut alas. Esikoinen liikkuu vielä hyvin varovaisesti portaissa, pelottaa itseäänkin kulkea yksin alaspäin, ylöspäin meneekin sitten kovempaa. Toivotaan ettei koskaan mitään pahoja putoamisia kävisikään.

  VastaaPoista
 4. Meillä on samanlainen lapsiportti rapuissa, mutta portaat eivät lainkaan noin ihanat kuin teillä! Molemmat lapset ovat tulleet mukkelis portaissa, ihan kauhea huuto ja itse melkein pyörryn pelosta että nyt on pää poikki, mutta ihme kyllä kuhmuilla on selvitty! Viisivuotisneuvolassa kysyttiin osaako poika juosta rappusissa, olin niin hämmästynyt että vastasin toivottavasti ei, sitä on ainakin niin paljon kielletty. No, osaahan tuo, myöhemmin huomasin, mutta kiellettyä se silti on. Kummallisia taitoja sitä pitää osata, kysytäänköhän kuusivuotisneuvolassa osaako poika kävellä katonharjalla!?!!

  VastaaPoista
 5. Onpas fiksu tuo portti!! tolla lailla avonaisenakin se näyttää osalta porraskaidetta. Tosi kiva. =)

  VastaaPoista
 6. Olivieno- Oi että kauhulla ajattelenkin tuota mukkelismakkelista... Hassuja taitoja tosiaan kysellään...

  Heini- Totta. Jos vain olisi ollut järkevä olisi laittanut portin vähän vielä ylemmäs, jolloin portti ei olisi ollut avattuna yhtään käytävän puolella.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥