sunnuntai 24. elokuuta 2008

Takan lämmössä

Ilmat ovat välillä olleet jo niin kylmiä, että takassamme on poltettu puita muutenkin kuin makkaranpaisto tarkoituksessa. Kun aloimme rakentamaan omakotitaloa, niin oli selvää, että taloon tulee takka-leivinuuni. Katselimme paljon valmistakkoja, varsinkin kaakeliuunit ihastuttivat. Lopulta päädyimme kuitenkin tiilistä muurattuun takkaan. Suunnittelin itse takan mallin, löysimme hyvän muurarin ja lopputulos on kyllä suunnitelman mukainen. Leivinuuni on valitettavasti ollut vielä vähällä käytöllä.... jospa talven aikana opettelisimme sitäkin käyttämään enemmän. Takkaan olen tyytyväinen, vaikkakin siitä tuli paljon suurempi kuin olimme alkujaan ajatelleet. Nyt se hallitsee ja lämmittää olohuone-ruokatilaamme. Kateellisena ihailen kuitenkin koteja, joiden keittiössä komeilee puuliesi, meille sitä ei enää mahtunut.

9 kommenttia:

 1. Hieno takka/leivari teillä. Me päätimme suosiolla jättää leivarin pois, sillä uunista olisi tullut liian suuri meidän olohuoneeseen. Viime viikkoina ei ole täällä tarvinnut poltella mutta pari viikkoa sitten lämmitimme taloa takalla. talvella lämmitämme kerran tai kaksi päivässä ja sähkölasku on pysynyt pienenä :)

  VastaaPoista
 2. Upea takka/leivinuuni teillä..

  VastaaPoista
 3. Samaa toistoa: ihana takka! Hienosti suunniteltu.

  VastaaPoista
 4. Oikein kaunis takka. Meillä on kaakeliuuni kotona, tykkään kovasti takkatulesta.
  Puuliesi olisi ihana, mökillä meillä on keittiössä Kotiliesi. Haaveilen sellaisesta seuraavaan kotiin, mutta ei taida onnistua sinnekään. No, mökillä sitten pitää sitäkin ahkerammin nauttia. :)

  VastaaPoista
 5. Kateellisena täällä toistan samaa kuin edelliset kommentoijat: kaunis takkasysteemi :)

  VastaaPoista
 6. Hei Olivia! Kurkistahan blogiini :´)

  VastaaPoista
 7. MOI!
  Luin blogiasi ja huomasin maininnees että sinulla on kokoelma keltaisia kahvikuppeja. Keräiletkö värin perusteella, vai pitääkö olla vanhaa, tai arabiaa? Ja ehdottomasti haluaisin kuvia kokoelmastasi!!!kiitos!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille kehuista! Nyt ilmat ovat taas olleet viileitä ja takkaa on lämmitetty.

  "Anonyymi": Keräilen tosiaankin keltaisia kahvikuppeja, vanhoja ja Arabiaa, niissä on sitä jotakin. Viime aikoina en ole uusia hankintoja tehnyt, ovat aika kalliita ja en ole oikein niitä nähnytkään. Valitettavasti kupit nököttävät kaapissa, haluaisin ne joskus jotenkin paremmin esille. Laitan kuvan joku päivä ja pian onkin kuopuksen puolivuotispäivä niin pääsevät taas käyttöön ;)

  VastaaPoista
 9. Oi, minäkin tahtoisi nähdä kahvikuppikokoelman! :)

  Ihana teidän takka, voi kun olisikin sellainen! nyt syksyllä, puhumattakaan talvesta, se olisi ihan huippu.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥