sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Lupiineja


Monessa blogissa on ollut viime aikoina kuvia lupiineista. Itsekin intouduin keräämään niitä vaunukävelyllä. Ennen en ollut huomannutkaan kuinka erivärisiä lupiineja on olemassa. Tällä kertaa yritin kerätä valkoisia ja vaaleanpunaisia, joskin sinisiä löytyy näiltä seuduilta ylivoimaisesti eniten. Yllätyin kuinka paljon eri vaaleanpunaisen sävyjä löytyi, oli vaaleampia, tummempia, violettiin vivahtavia ja viikonloppuna autolla ajaessani näin marjapuuron värisiäkin.


3 kommenttia:

 1. Lupiinit on ihania! Minulla on puutarhassa vähän lupiinia ja tänä kesänä suurin osa kukista on valkoisia ja vaaleanpunaisia, vain muutama sinisenvioletti. Kun istutimme lupiinit, kaikki kukkivat valkoisina. En tiedä mistä värivaihtelut johtuvat. :) Pitääkin käydä taittamassa muutama kukinto maljakkoon, kunhan nuo juhannusruusut kuihtuvat kokonaan.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Aika jännä tuo kukkien värivaihtelu! Meillä ei ole puutarhasa lupiineja, kun ei ole vielä mitään muutakaan..., mutta ojan reunalla niitä jo jonkin verran kasvaa. Naapuri aikoo myrkyttää omat lupiininsa. Taitavat levitä terhakasti ja monet niitä inhoavat. Muistankohan oikein jos väitän, että lupiinit ovatkin joskus karanneet puutarhasta luontoon.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin lupiineja on kerättynä terassin pöydälle maljakkoon ;)

  Ja tosiaan, leviävät luontoon, ihan metsikköönkin saakka ja tuhoavat alleen alkuperäiskasveja, mikä ei olekkaan oikein hyvä juttu. Meillä keltaisessa talossa on isäni jo muutama vuosi sitten myrkyttänyt tienposkesta omat lupiininsa kun alkoivat leviämään pitkin kylänraittia. Mutta ihan hieno kukkahan tuo tuo on ja kestävä maljakossa! Pitää vain muistaa tuo leviävyys jos aikoo sitä pihamaallensa istuttaa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥