torstai 18. elokuuta 2011

Valkosipuli-saksanpähkinäpasta

Löysin tämän Valkosipuli-saksanpähkinäpastan ohjeen joskus alkukesällä Kodin kuvalehdestä. Nyt olemme tehneet tällä ohjeella ruokaa jo monta kertaa, on niin yksinkertaista ja herkullista. Saksanpähkinöiden lisäksi tai tilalla olemme käyttäneet myös muita pähkinöitä ja pähkinäsekoituksia.

Valkosipuli-saksanpähkinäpasta

4 annosta

400 g täysjyväspagettia
1 kokonainen valkosipuli
3 rkl voita
2 rkl öljyä
1 dl saksanpähkinöitä
½ tl suolaa
1 dl raastettua parmesaani- tai pecorinojuustoa
1 ruukku rucolaa

1. Keitä pasta suolalla maustetussa reilussa vesimäärässä. Tällä välin kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. Lisää valkosipulit ja saksanpähkinät. Paista 4–5 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmenneet ja kullankeltaisia. Älä ruskista, muuten valkosipulinmaku muuttuu kitkeräksi. Ripauta joukkoon suolaa.

2. Valuta pasta lävikössä. Kaada pasta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon valkosipuli-pähkinäseos, raastettu parmesaanijuusto sekä huuhdotut rucolan lehdet. Sekoita ja nauti heti. 
(ohje Kodin kuvalehti)

Valkosipulisin terveisin,

3 kommenttia:

  1. Kiva ruokaohje, täytyy kokeilla sillä meille maistuu pasta..ja valkosipuli :)

    VastaaPoista
  2. Oi, tuli ihan vesi kielelle! Tuota pitäis varmaankin kokeilla :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Nam, mitä herkkua:)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥