keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Saippuoita

Tietokoneen kätköistä löytyi kuvia lasten kanssa huovuttamistani saippuoista. Idea on hauska, joskaan en ole käytännössä kokeillut miten toimii, elikkäs saippuan huopapinta pesee käsiä, saippua tulee huovan läpi ja huopakerros tiivistyy vähitellen saippuan kutistuessa.
Saippuan päälle kiedotaan villasuortuvia mahdollisimman tiiviisti. Kiedo suortuvia moneen eri suuntaan saippuan ympärille. Lopuksi päälle kiedotaan vielä hahtuvalankaa. Lanka helpottaa huovuttamista kun villakerros pysyy paremmin paikoillaan.

Kastele huopakerros varovasti kuumalla vedellä. Vaahdota Marseillesaippuaa käsiin ja ala varovasti huovuttamaan saippuan huopapintaa. Kun pinta alkaa tiivistyä voit koventaa otteita. Huuhtele saippua lopuksi kuumalla ja kylmällä vedellä vuorotellen.
Kääräise valmiin huopasaippuan ympärille suikale jotakin kivaa paperia.
Meillä lapset antoivat näitä saippuoita  hoitotädeille ja opettajalle keväällä. Huopasaippua on varmasti kesäaikaan mukava mökkituliainenkin. Saippuan huovuttaminen on myös helppoa kesäpuuhaa lasten kanssa ulkona tai sateen sattuessa sisällä. ♥

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Siis olin kirjoittavinani " postasit "

  VastaaPoista
 3. Ja uusiksi, anteeksi sähläys. Kiva että postasit huopasaippuasta. Muistin taas että minulla on hahtuvaista odottamassa. Ihania saippuoita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Pitäisi varmaankin tehdä vielä itsellekin niin pääsisi kokeilemaan käytännössä toimivuutta...

   Poista

Kommentit ovat aina mukavia ♥