lauantai 23. helmikuuta 2013

Pitsalauantai

Lauantaisin meillä on usein ruokaherkkupäivä. Tehdään hampurilaisia, tortilloja tai niin kuin tänään pitsaa.

Teemme yleensä pitsaa monta pellillistä, jolloin syötävää jää vielä pakkaseenkin, evääksi ja nopeisiin ruokahetkiin.

PITSAPOHJA (kolme pellillistä)

50 g hiivaa
4 dl vettä
useampi ripaus sokeria
2 rkl öljyä
n. 10 dl venhäjauhoja
1 tl suolaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeria, öljyä, suolaa ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaa ja lisää vielä lorauksia öljyä (itse ainakin lorauttelen öljyä enemmän kuin ohjeessa) sekä loput jauhot. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota taikina. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli leivinparin päälle pellin kokoiseksi.

Koska meillä jokainen haluaa täyttää pitsansa omanlaisekseen, jaamme taikinapyörällä kaulitun taikinan kuuteen osaan. Näin myös pellille mahtuu pitsaa paremmin kuin että tekisi vain pieniä pyöreitä pitsoja.

Kuvan pitsassa on pohjalla omatekoista tomaattikastiketta (Mutti-tomaattituotteet ovat parhaita kastikkeen tekoon), parmankinkkusiivu ja pari palaa vuohenjuustoa sekä pitsajuustoraastetta. Paiston jälkeen päälle on lisätty valkosipuliöljyä ja rucolaa. Olipas hyvää!

Tomaattikastiketta teemme kerralla aina enemmän ja pakastamme sitä seuraavaa pitsanpaistoa varten tai vain pastakastikkeeksi. Toisaalta taas pakastetusta tomaattisesta jauhelihakastikkeesta saa helposti ja nopeasti suoraan täytteen pitsoihin.

Minä olen pitsassa ihastunut nyt tuohon vuohenjuustoon. Mikä on sinun mielitäytteesi pitsan päällä?

2 kommenttia:

  1. Nam, mikä pizza! Onko mun nyt ihan pakko lähteä kauppaan hakemaan jotain hyvää ruokaa?? Jääkaapista löytyy nimittäin vain ankeat salaattitarvikkeet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty silloin kun jääkaapissa ei ole herkkuja tekee mieli jotain hyvää.... :)

      Poista

Kommentit ovat aina mukavia ♥