keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Matkakertomusta

Nyt viimein matkakertomusta Kreikan matkastamme. Olimme siis Apollomatkojen viikon reissulla Lefkaksen saarella. Lefkaksen saari sijaitsee ihan Kreikan mantereen vieressä, Joonianmerellä, Korfun eteläpuolella ja sinne on siltayhteys mantereelta. Saarella asuu yhteensä n. 24 000 asukasta. Hotellimme oli pieni mukava Captain Stavros, jossa perheellämme oli käytössä kaksikerroksinen kaksio. Tykkäsin hotellista kovasti, se ei ollut liian iso, henkilökunta oli mukavaa ja hotellissa oli tosi rauhallista, viihtyisää ja siistiä. Aamupala oli joka aamu miltei samanlainen ja ei kauhean erikoinen, parasta oli kuitenkin kreikkalainen jogurtti hunajan kanssa.

Asuimme Nidrissä, joka on pieni n. 2000 asukkaan kylä. Nidrissä on kaksi pääkatua, satamakatu, jossa oli paljon ravintoloita sekä pääkatu, jossa oli paljon "turisti"kauppoja. Nidrin satamasta lähtee laivoja lähisaarille, mutta me emme merelle tai lähisaarille tällä kertaa lähteneet.


Vuokrasimme koko viikoksi auton käyttöömme. Ensimmäinen päivä meni kuitenkin Nidriin tutustuen, siellä kävellen ja uiden pikkukivisellä Nidrin rannalla. Kävimme syömässä Nidrin keskustassa ensimmäiset kreikkalaiset ruokamme Ola kala nimisessä paikassa. Ruoka oli tosi hyvää, souvlakia ja lammaspataa. Kaikkialla pöytään tuotiin ensin leipää, jota tyttökin oppii syömään oliiviöljyn ja suolan kanssa. Nidrissä ollessamme hieman häiritsi se, että useimmissa ravintoloissa osattiin hiukan suomea ja niin täälläkin. Myös osassa kaupoistakin kansallisuutemme tunnistettiin ja ostosten jälkeen tuli selkeästi "kiitos".

Toisena päivänä suuntasimme Vasilikin rannalle, joka on tunnettu hyvänä surffauspaikkana. Vesi oli aivan uskomattoman kirkasta. Söimme lounaan Vasilikin kylässä. Meille oli taas hiukan opettelua lounaan syöminen myöhään noin kello 14-15.  Siesta-aika Kreikassa on n. 15-17.


Lasten nukkuessa autossa ajelimme kohti länsirannikkoa, josta löytyy upeita rantoja. Matkalla kohti Porto Katsikia pysähdyimme näköalapaikalla, josta näki alas Egremnin upealle rannalle.


Porto Katsikin rannan sanotaan olevan yksi Kreikan kymmenestä kauneimmasta rannasta ja todella hienoa siellä olikin. Alas rantaan meni pitkät rappuset ja maisemat alhaalla olivat jylhät.


Paluumatkalla pysähdyimme syömään Ionio nimiseen tavernaan. Ruoka oli taas tosi hyvää, maisemat terassilta kauniit ja lapsia viihdytti kasa leluja sekä keinut. Täällä söimme ensimmäisen kerran kreikkalaista salaattia ja moussakaa.
 
Toivottavasti saan jatkettua matkakertomusta pian. Nettiyhteytemme on nimittäin ollut viime aikoina hiukan ailahtevainen ja siihen alkaa mennä jo hermot...

Terkuin,

5 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia/ maisemia..
  Haluaisin NIIN matkalle koko perheeni kanssa. Onnistuisipa se tänä talvena.

  VastaaPoista
 2. Lefkas jäi sydämiimme ikuisesti kun siellä lomailimme vuosina 1988 ja -89. Yhteensä viisi viikkoa tutustuttiin tuohon ihanaan pieneen saareen. Tuolloin yksi tyttäristämme oli vauva-ikäinen, nyt aikuinen ja kaksi viime kesää lomaillut Lefkaksella. Minä en meinaa "uskaltaa" lähteä sinne, kun se ei varmasti ole entisensä...mutta eihän sen tarvitsekaan olla. Mietin vaan, pidänkö muiston sellaisena kun se mielssä nyt on. :) Kiitos lomakertomuksesta. Oli ihanaa katsella kuvia ja elää hetki mukana. Toivottavasti jatkoa seuraa!! ;)

  -Tintti

  VastaaPoista
 3. Ihana Kreikka, haluan tuonne ensi kesänä..
  Olit tullut lukijakseni, tervetuloa. Tulin kurkkaamaan heti tänne ja rupesin lukijaksi, kiva blogi sinulla.

  VastaaPoista
 4. Voih, ihania kuvia. Meidän perhe palasi just Kreetalta. Suosittelen myös sitä kohdetta :)

  VastaaPoista
 5. anni, matkustaminen on kyllä mukavaa. Meilläkin jo haaveillaan seuraavasta reissusta.

  Tintti, viidessä viikossa ehti varmasti saarta kiertää kunnolla ja ollakin vain. Varmasti saari on muuttunut, mutta luulen, että nuo turistipaikat ovat kärsineet enemmän muutoksista ja aitojakin paikkoja vielä löytyy.

  Villa Brickyard, Kiitos, sinullakin on kiva blogi. Klikkailin itseni heti lukijaksi, että löydän uudelleenkin.

  Marianne, Kreetakin on varmasti kiva kohde!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥