sunnuntai 22. elokuuta 2010

Ranskan matkan viimeinen osa


Ranskan matkan neljä viimeistä yötä yövyimme Bed & Breakfast-paikassa Montaurouxissa. Ihanan tunnelmallinen paikka, joskin ei ihan paras pienille lapsille...


Montaurouxin kylä:


Vierailimme lähellä olevassa Fayancen kaupungissa toripäivänä.


Kävimme tutustumassa Gorges du Verdonin rotkoihin. Pelkäsin etukäteen pieniä vuoristoteitä ja välillä jyrkät pudotukset ja neulansilmämutkat pelottivatkin. Maisemat olivat kuitenkin henkeäsalpaavan upeita.


Kävimme uimassa syvänsinisessä Lac de Ste-Croix'n järvessä, johon Verdonin joki laskee.


Valensolen alueelta löysimme ihania laventelipeltoja. Tuoksu oli huumaava ja ihastuin laventeliin täysin. Tuliaiseksi Suomeen lähtikin laventelia monessa eri muodossa.Viimeisenä päivänä oli Ranskan kansallispäivä. Vierailimme Draguignanin kaupungissa, jossa monet kaupat olivat juhlapäivän takia harmiksemme suljettuina.


Illalla olimme mukana juhlahumussa pienessä Seillansin kylässä. Niiiiin tunnelmallista. Komea ilotulitus oli mahtava päätös myös matkallamme.


Ranskaan palaamme varmasti vielä joskus, niin kaunis ja ihastuttava maa se on.

Au revoir! A bientôt!

Näkemiin! Nähdään pian!


3 kommenttia:

 1. Voi miten ihana matka teillä on ollut! Upeita kuvia!

  Laventelista täytyy kertoa, että vanhalla pihallani (pääkaupunkiseutu) lavandula angustofolia kasvoi viidessä vuodessa valtavaksi pehkoksi ja tuoksui jopa talvipakkasilla kun sitä hipaisi ohi kulkiessa.

  Pakko istuttaa uudelle pihalle myös. :)

  VastaaPoista
 2. Voi että mitä ihania kuvia, ihania katunäkymiä ja nuo pellot, mahtaa olla huumaava tuoksu kun on laventelia joka paikassa. Ah, ihanaa.
  -Tuija-

  VastaaPoista
 3. Oi mitä kuvia... tuli kauhea hinku Ranskaan! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥