sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäivän iltana

Teimme tänään pienen metsäretken ja sieltä mukaan tarttui myös tämä pieni kuusi. Tuo kivaa jouluista ilmettä kotiin. Se onkin sitten ainoa jouluinen kohta meillä. Tuntuu siltä, että viikot menee siivillä ja mitään ei ehdi tehdä. Keittiöön pitäisi ommella uudet punaiset verhot ja vaihtaa muutenkin tekstiilejä vähän jouluisemmiksi ja talvisemmiksi.

Kirpputorilta löysin vanhoja kuusenkoristeita ja esikoinen toivoi saavansa laittaa nämä jo tuohon kuuseen. En vielä antanut...


Kirpputoripöydästä löytyi myös tämä pyöreä raastinrauta. Vanhoja raastinrautoja meillä on jo aika paljon, mutta ei yhtään pyöreää... Ja ovat aika kivoja kun laittaa kynttilän tuonne sisälle.


Ensimmäinen Tilda-ohjeilla tehty pupu valmistui jo vähän aikaa sitten. Tämä pupu taitaa mennä asustelemaan esikoisen huoneeseen.


Ja tämä joulukalenteritonttu on työn alla. Mekko taskuineen on vielä tekemättä. Saa nähdä valmistuuko joulukuuksi...


Mukavia marraskuun päiviä!

17 kommenttia:

 1. Mukavia löytöjä olet tehnyt. Kyllä kannattaa kiertää kirppareilla.. Ja Tilda puput ovat ihania.

  VastaaPoista
 2. Kivoja löytöjä olet tehnyt. Käpykoristeista tulee ihan oma lapsuus mieleen :)
  Täytyy varmaan vetäistä kumpparit jalkaan ja lähteä hakemaan meille myös pikkukuusi.On ne vaan niin suloisia :)
  Mukavaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Miten ja mistä uskalsit ottaa kuusen ja onko siinä juuret mukana vai vain katkaistu.Voiko sen ottaa jostakin vaan metrsästä vai onko teidän omasta mettästä.
  Tiina

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista!

  Korpikuja, kuusi on Vaarin metsästä. Lupahan noiden ottamiseen pitää olla. Monesti esimerkiksi ojan varsilla kasvaa pieniä kuusia, jotka kuitenkin ojien siistimisen yhteydessä niitetään pois. Niitä voisi maanomistajilta kysellä. Tuo minun kuuseni on katkaistu, juuria en jättänyt, mutta nekin voisi kyllä jättää.

  VastaaPoista
 5. Ok kiitos tiedosta voisin kai hakea mökiltä tai anopin ja apen metästä.
  Tiina

  VastaaPoista
 6. Kaunista. Kohta se tulee..ihan kohta... (joulu siis)

  VastaaPoista
 7. voi,ei vieläkään keittiöpostausta..
  teiltä olis niin mukava nähdä kokonaiskuvaa..:)

  VastaaPoista
 8. Ihania ompeluksia, tuo tonttu on niin suloinen, että haluaisin samanlaisen jouluksi meille :)

  VastaaPoista
 9. Ihania nuo vanhat joulukuusenkoristeet.. samoin raastinrauta ja tosiaan, ne on kivan näköisiä kynttilän kanssa..

  VastaaPoista
 10. Ihania kirppislöytöjä ja kauniita ompeluksia. Mukavaa viikon jatkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 11. Kyllä pikku hiljaa voi ihan hyvin laitella joulujuttuja:) Ihania kuvia. Kyllä oot taitava;)

  VastaaPoista
 12. Oih, teetkö itse tuota tonttua? Onpas Mailegin näköinen!!! Itse ostin juuri tytöille Mailegin kalenteritontun ja kyllä kirpaisi!!! Mutten jaksanut alkaa yrittää itse ompelemaan.

  VastaaPoista
 13. Voi kiitos taas kommenteista, lämmittää mieltä :)

  Yritän kyllä tehdä sen keittiöpostauksenkin. Tänään juuri vaihtelin keittiöön verhoja ja yritin vähän järjestellä, mutta kesken jäi...

  -A-, tonttu on tehty vähän muunnelluilla Tilda-kaavoilla, mutta se Mailegin joulukalenteritonttu on kyllä aikalailla mallina päässä. Saa nähdä kuinka samanlainen tai erilainen tulee... Halusin edes yrittää tehdä itse, katsotaan sitten millainen tulee. Se kalenteritonttu on kyllä ihana! Ja vaikka maksaakin paljon, niin säilyy kuitenkin pitkään.

  VastaaPoista
 14. Tuosta tontusta tulee kyllä ihana! Ja on kyllä paljon suloisemman ja persoonallisemman näköinen kuin esikuvansa. Toivottavasti saat sen valmiiksi! Laitathan sitten kuvan valmiista kalenterista?

  Olen itsekin tuota Mailegin kalenteria ihaillut, mutta olin kyllä niiden laatuun todella pettynyt, kun sellaisen viime joulun alla kaupassa näin. Tuo sinun tonttusi on niin siististi tehdyn näköinen.

  VastaaPoista
 15. Ihania ompeluita, laitathan valmiista tontusta kuvan :) Miten ihmeessä ompelit nuo korvat tuolle tontulle?

  - Olivia-

  VastaaPoista
 16. Jole ja Olivia, laitan kyllä kuvia, tonttu onkin jo aika valmis. Parempi ollakin kun on vain pari päivää kuun vaihtumiseen.... Korvien ompelua vähän vaikea selittää. Ennen vartalokappaleiden ompelua ompelin korvat. Tein kummallekin puolelle pääkappaleita viillon, jonne ompelin korvakappaleet kiinni. Luulenpa, että isolle tontulle on paaaaljon helpompi tehdä korvat kuin ihan pienelle...

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥