lauantai 28. marraskuuta 2009

Ensimmäinen adventtiviikonloppu

Eilen siivosin kotia viikonlopuksi, mies ja lapset ulos ja imuri suhisemaan. Hetken aikaahan koti näiden pikkusotkijoiden kanssa pysyy siistinä, mutta nautin siitä puhtauden tunteesta, joka siivouksen jälkeen valtaa talon.

Siivouksen jälkeen olikin ihana laitella jouluisia koristeita ja asetelmia, vaihtaa uudet ruudulliset jouluverhot, uusi pöytäliina ja joulukukkia. Keittiöön vaihdoin punaisen maton jo viime viikolla ja laitoin kynttelikön. Joulutähdet laittelin ikkunaan myös jo aikaisemmin sekä sateen tihkuttaessa virittelin ulos havuköynnökseen valot terassille. Nyt ulkona vielä odottelee kuusi valojaan.

Nyt ensimmäisenä adventtiviikonloppuna aloitamme joulun odotuksen oikein kunnolla kun kerran tontutkin ovat jo uskaltautuneet ulos kätköistään. Mietin aina välillä onko liian aikaista laittaa kotia jouluiseksi, kun lapsuuden kodissa joulukoristeet viriteltiin vasta joulusiivouksen yhteydessä paria päivää ennen joulua. Ajattelen kuitenkin niin, että parempi nauttia joulun odotuksesta ennen joulua kuin katsella niitä koristeita sitten pitkälle tammikuuhun. Joulukuusi, joka viimeistään tuo sen joulun tunteen, tuodaan meille sitten vasta aatonaattona.

Mukavaa ensimmäistä adventtia!

13 kommenttia:

 1. Ihanan jouluista!
  Mukavaa adv\enttia =)

  VastaaPoista
 2. Kauniin jouluista tunnelmaa teillä!
  olen samaa mieltä, että joulu on parempi aloittaa aikaisin, kuin jatkaa pitkälle. Meilläkin kuusi tuodaan aatonaattona, ja samalla lisään vielä muutaman koristeen, joita säästän siihen ihan jouluun. Niin että tunnelma eu olisi liian 'kulunut' kun h-hetki koittaa.

  VastaaPoista
 3. Teillähän alkaa näyttää jo ihan jouluiselta.Niin ihanaa aikaa tämä,kun saa koristella joulua.

  Kaunista adventtia:)

  VastaaPoista
 4. Ihanan jouluisia kuvia!

  Meilläkin otettiin koristeet esille tänään ja pikkuhiljaa ne leviävät ympäri taloa. Nyt niistä pitää nauttia, ei joulun jälkeen!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ensimmäistä adventtia teidän perheelle, kyllä tuossa keittiössä on ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
 6. Beautiful photos!! Love your blog:)

  Have a nice day!

  Hugs
  Anette:)

  VastaaPoista
 7. ihanaa adventin aikaa sinulle :) teillä on jo ihanan Jouluista ja kaunista!

  VastaaPoista
 8. Kaunis jouluinen tunnelma :) Mukavaa ja rauhoittavaa adventtia.

  VastaaPoista
 9. Itse ajattelen joulu koristeluista samalla tavoin. On ihanan kutkuttavaa fiilistellä näin joulun alla. Jouluvalotkin ovat nyt ajankohtaisia, kun on pimeää. Tammikuussahan ovat päivät jo pidenneet tähän ajankohtaan verrattuna:). Kuusi sen sijaan tulee meille samoin aatonaattona.

  Mukavaa adventin aikaa!

  VastaaPoista
 10. Hei, Oikein Mukavaa Ensimmäistä Adventtia teidän perhelle! -Tiina

  VastaaPoista
 11. Aivan ihastuttavia kuvia : )
  Mukavaa adventtia !

  VastaaPoista
 12. Ihanaa joulun tunnelmaa kodissasi.

  Terkuin Karita

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥