keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Toiveita

Maria pyysi jonkin aikaa sitten kuvia meidän talomme pohjapiirustuksesta ja ajattelin ne nyt esitellä (klikkaa suuremmaksi). Talomme näyttää hieman erilaiselta oikeasti, mutta huonejako ainakin on tuollainen kuin kuvissa. Keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapit ovat hiukan erilailla, eteisessä ja makuuhuoneissa ei ole kiinteitä kaappeja, työhuoneessa on pariovet sekä paikalleen rakennettu komero ja portaiden alla meillä on kodinhoitohuoneessa säilytystilaa, siinä kai ne suurimmat erot alkuperäiseen suunnitelmaan.

Jo "pienenä" piirtelin talojen pohjia ja katselin talokirjoja innokkaana. Oli siis selvää, että suunnittelisin itse talomme pohjapiirustusta. Mietimme auringon kiertoa tontilla, kulkureittejä ja mitä haluamme talolta. En halunnut käyntiä keittiöstä kodinhoitohuoneeseen, saunatilojen ikkunoita julkisivun puolelle, halusin puuverhoillun perinnetalon, jonka saunassa on ikkuna. Monet suunnitelmani olisivat tulleet liian kalliiksi, mutta tämä pohja sopi valmiiseen talomalliin. Talomme on ulkoa Vieska-talojen Kiurunkannus pienin muutoksin. Oli hassua äsken katsella aikaisempia suunnitelmia, olisiko joku huone toiminut jotenkin toisin paremmin, miltä tuntuisi asua siinä edellisen suunnitelman talossa. Jos nyt alkaisimme rakentaa, suunnittelisin joitakin asioita toisin, mutta olen tähänkin taloon kokonaisuudessaan aika tyytyväinen.

Maissi laittoi minulle jo marraskuussa haasteen, jossa pitää paljastaa yksi kohta kodissaan, joka ei itseä miellytä tai joka ottaa itseä jollain tapaa päähän. Eniten talossamme ärsyttää "pienet" keskeneräisyydet, jotka johtuvat osittain siitä, että halusin talostamme hiukan vanhan oloisen. Rakennusajan alkuaikoina lähdin ystäväni kanssa katsomaan erästä vanhaa remontoitavaa taloa, jossa oli myytävänä joitakin vanhoja huonekaluja. Siellä olikin myös kaupan vanhoja ihania väliovia, koska talon remontoijat halusivat laittaa taloonsa uudet ovet.

Minä sitten rakastuin parioviin, joissa oli ihanat ruutuikkunat. Koska talomme väliseinät olivat vielä rakentamatta ja oviaukot tekemättä, me hassut sitten ostimme kasan ovia koko taloon hyvin edullisesti. Edelleen osa ovista on kunnostamatta, ne ihanat pariovet odottavat vieläkin maalia päälleen samoin kuin yläkerran käyttämättömän makuuhuoneen ja vaatehuoneen ovet. Yläkerrassa ovien virkaa hoitavat väliaikaisesti verhot. Me saimme ovet edullisesti uusiin oviin verrattuna, mutta onhan niiden kunnostamisessa ollut hommaa eikä kaikki sujunut ongelmitta. Ovien karmeja piti kaventaa, olivathan ne olleet paksuissa hirsiseinissä. Kavennuksen jälkeen ne olivat niin kierot, että päätimme teettää uudet karmit. Mielestäni ovet tuovat kuitenkin taloomme mukavaa vanhaa tunnelmaa, vaikkakin ne ovat vähän kierot, narisevat ja käyttäytvät niin kuin vanhat ovet käyttäytyvät. Tässä kuvassa alakerran vessan ovi ja oikealla olevaan aukkoon on tulossa joskus ne ihanat pariovet...

Toinen ärsytys on se, että kuistimme on vieläkin kesken, listoja puuttuu ja puolipaneelissa on vielä pohjamaali.

Maatuska kyseli viime vuoden puolella lähikuvaa talomme ikkunan puitteista. Vielä ehdin valoisan aikaan ottamaan niistäkin kuvia, tässä saunan ikkuna.


14 kommenttia:

 1. Toimivan oloinen pohja talossanne ja mielettömän kaunis tuo vanha ovi! Mielellään katselisi itselläänkin noin kauniita ovia (vaikkei omissa valittamista olekaan)!
  Niin tutulta rakentajan korvaan kuulostaa keskeneräiset työt...

  VastaaPoista
 2. Voi, meiltäkin puuttuu listaa vähän kaikkialta! :D Vaan kun ne eivät vaikuta elämisen laatuun niin eihän niiden puuttumista meinaa itse enää edes huomata...Tosin ala-asteen koulukaveriani pyysin viikonlopuksi avuksi, josko nyt saataisiin edes osa laitetuksi...Hänellä kun on ammattilaisen ote ja sen mukaiset työkalut.

  VastaaPoista
 3. Kyllä vanhat ovat ovat niin paljon kauniimpia kuin uudet..

  Ja mikäs se sellainen talo on jossa kuukausi valmistumisen jälkeen on kaikki listat paikallaan..:-))

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis tuo teidän vanha ovi! Tutustuin muutenkin koko ihanaan blogiisi ja lisäsin sen heti suosikkeihini. Toivottavasti se sopii! Ihanaista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Keskeneräisyys..mm..Osa meidänkin arkeamme..Aina, allways ja for ever-- KAI!

  Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 6. Hyvälle näytti posjapiirustus. Aika paljon samaa kuin meillä mutta eteinen ja sauna paljon suuremmat ja nehän ne minua meillä tökkivätkin. Rakennammekin pian pihasaunan :) Ovet näyttävät kauniille ja tuovat varmasti enemmän tunnelmaa kuin uudet.

  VastaaPoista
 7. Teillä on ihana koti! Ei voi muuta sanua. Sellasta tunnelmaa ku iteki haluaisin meille.
  Mää oon kans pienestä piirrelly taloja, ja meillä kans oma suunnitelma rakenteilla.

  VastaaPoista
 8. Hanna, niin, omakotitaloasujan täytynee tottua siihen, että aina jokin juttu on kesken...

  H, toivottavasti saatte hyvää jälkeä viikonloppuna. Minäkin, ennen kuin olimme rakentaneet, ihmettelin kun ihmiset eivät saa joitakin pikkujuttuja talossaan valmiiksi... Niihin todellakin tottuu...

  Krisse, niin tässä talossa jotkin listat ovat odottaneet paikoilleen pääsyä jo kolme vuotta, hih.

  Johanna, tottakai sopii, mukava kun kävit!

  Anni, niin ainahan joku asia on kesken, ei kai koskaan kaikki ole valmista.

  Titta, voi pihasauna, sellainen olisikin ihana!

  VastaaPoista
 9. Vekara, voi kiitos! Oletko esitellyt suunnitelmaa blogissasi? Täytyy tulla taas kurkkimaan.

  VastaaPoista
 10. Hei.

  Uutena bloggaajana löysin blogisi ja ihastuin...Mistä mallistosta on tuossa ylemmässä kuvassa tuo sinisävyinen(?) kuviotapetti?

  Tervetuloa vierailemaan myös omassani vastaperustetussa blogissa. Lisäilen sisustuskuvia piakkoin.

  VastaaPoista
 11. Uusi lukija ilmottautuu, eksyin tänne ekaa kertaa :)
  Ihanalta näyttää kaikki kuvat.
  Myös keskeneräisyydet, kyllähän nekin kuuluu elämään.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Anis, mukava kun kävit. Ylimmissä kuvissa oleva eteisen vihertävänsinertävänharmaa kuviotapetti on Laura Ashleyn. Tarkoitikohan sitä? Kuistin sinisävyinen tapetti on taas alekorista ostettu Eco Decorama.

  VastaaPoista
 13. Sarashe, kiva kun löysit tänne, ja tervetuloa uudelleen!

  VastaaPoista
 14. Aivan mielettömän ihanat ovet! :)
  Ja pohja näyttää todella toimivalta ja näppärältä.
  Keskeneräisyyttä on turha surra, kamalaahan se olisi, jos elämänsä valmiiksi saisi! ;)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥