tiistai 13. tammikuuta 2009

Keittiössä tuoksuu herkut

Viime päivinä on tehnyt ihan mielettömästi leipoa. On tehty yksi MudCake sekä Pätkiskakku, eilen leivottiin pullaa ja sunnuntaina tehtiin esikoisen kanssa kauralastuja. Kauralastujen leipominen meinasi tyssätä leivinjauheen puuttumiseen, olimme käyttäneet viimeiset Pätkiskakkuun. Mies joutui leivinjauheostoksille ABC:lle kun perheen naisväki ei voinut odottaa seuraavaan päivään. Leipominen on kivaa, en tykkää niinkään tehdä ruokaa, onneksi mies hoitaa sen puolen.

Tämä sää masentaa... Nyt pitäisi olla tammikuun mukavat pakkaspäivät. Ulkona on liukasta, lumet kadonneet, sää masentavan harmaa ja jäälyhdyistä on enää hassut muodostelmat jäljellä. Ja esikoista harmittaa kun lumiukot ovat sulaneet eikä pääse hiihtämään. Haluan kunnon talven tai jo kevään tänne!


16 kommenttia:

  1. Moi!
    Käännyn nyt puoleesi koska eräs blogi meni salasanan taakse, ja olisin halunnut tietää että kuinka voisin päästä lukijaks? teidän blogit olivat suosikeissa peräkkäin, siks vaan kysyin sulta. ja molempien blogeja seuraan paljon. eli se on pientä ja kaunista-blogi,voitko auttaa?

    yhdyn sinuun, että kunpa leipomisella vois elää, niin ettei tarvis niinkään laittaa ruokaa...ruoanlaitto tuntuu välil niin pakkopullalta, mutta leipominen on ihanaa....harmi vaan, että nyt taas odotuksen myötä on tullu niin paljon kiloja, että ei passais herkutella ihan niin paljon kuin herkuttelen....

    VastaaPoista
  2. Onpa teillä kaunista ja tunnelmallista! Eikä herkkujen tuoksu tee lainkaan pahaa... :)
    -Olin yllättynyt, kun kirjoitit jossain vanhemmassa postauksessa, että talonne on uusi. Jokin siinä on todella vanhaa, ikiaikaisen rauhallisen lempeää. Pidän siitä paljon.
    Oma talomme valmistui toukokuussa 2008. Olisin halunnut vanhanaikaisempia tapetteja. Osa katselemistani näkyi teidän seinillä. :) Mies vain halusi rauhallisempaa. Nyt sitten vähän harmittaa, etten pitänyt tiukemmin päätäni. Teillä on todella kaunista!
    Olisi mukava nähdä teidän talon pohjapiirros. Kiinnostaa kovasti, miten olette ratkoneet sijoittelukysymyksiä.

    -anonyymille: Jossain siellä mainitaan blogistin sähköpostiosoite. Lähetä postia, kerro itsestäsi ja pyydä tunnareita. Useimmat antavat rehelisile kävijöille.

    VastaaPoista
  3. Ihania makoisia herkkuja olette leiponeet, namskis :D
    Välillä tulee leivottua usein ja paljon ja välillä taas harvemmin. Sekin on vähän mielialasta kiinni.
    On todella harmi, kun lumet suli, mutta toivotaan niiden pian tulevan takaisin!
    Ihanaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa herkulliselta teidän leipomukset... Pätkiskakkua (hyytelöversiona) olen minäkin tykästynyt tekemään, nam!
    Mukavaa ehtoota :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi, itsekin seuraan tuota blogia, mutta näyttää tosiaan menneen salasanan taakse. Maria antoi hyvän ohjeen, mutta minä ainakaan en löydä sähköpostiosoitetta... Toivottavasti joku osaisi vielä neuvoa, minä en. Hyvää odotusta sinulle ja mukava kun kävit!

    Maria, voi kiitoskiitos. Kommenttisi lämmitti kovasti mieltäni. Talomme on uusi, valmistui 2005, mutta olen yrittänyt saada tänne edes vähän vanhan oloista. Yritän laittaa pohjapiirustuskuvaa jossakin vaiheessa.

    Marge, sääennustus lupaa tännekin taas kylmenevää eli eiköhän ne talvikelitkin taas kohta tule.

    VastaaPoista
  6. Hanna, oi meidän Pätkis-kakku oli sellainen kahvikakku, hyydytettynä se voisikin olla parempaa. Tänään leivottiin luumuhillonjämistä luumukakku...

    VastaaPoista
  7. Voi mitä ihania herkkuja siellä on loihdittu! Me leivottiin tänään rahkapiirakka ja PIPAREITA! Ei olis kyllä mieli tehnyt yhtään, mutta lapset näki taikina paketin pakastimessa:) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  8. Mari, no nytpäs muistinkin, että meilläkin on pakastimessa piparitaikinaa... ja rahkapiirakkaakaan ei ole leivottu aikoihin. Kyllä leipominen on kivaa, hih. Mukava kun piipahdit ja ihanaista loppuviikkoa sinullekin.

    VastaaPoista
  9. Hei vaan,
    Kiitos kun vierailit ja olen sanonut, että tulen aina vastasellaiselle.
    Paljon kaikenlaista kaunista kuvissasi ja ihania suussa sulavia leivonnaisia. Pätkis kakku on yksi suosikeistani äsken tein itse just omenapiirakan, viimevuotisista omenoistani:) nam...

    Mukavaa ja leppoisaa jatkoa ja iloista mieltä.

    VastaaPoista
  10. Onpas siellä oltu ahkerina:) Välillä muuten tulee sellaisia kausia, että on vaan pakko saada leipoa!! :)

    VastaaPoista
  11. Iiks! Miun rupesi heti kamalasti tekemään mieli herkkuja :) Täytyisikin viikonloppuna jotain leipoa niin mie...siis miun mies saisi herkutella :D

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  12. Sirkka, kiva kun tulit käymään. Ja kiitos mukavista kommenteista. Aurinkoisia talvipäiviä sinulle!

    Anni, juu nytkin jääkaapissa odottaa maustamatonta tuorejuustoa, juustokakkua tekee kohta mieli... selvästi joku herkkukausi meneillään.

    Kantriina, kiva kun piipahdit ja mukavaa viikonloppua. Kerrohan sitten mitä herkkuja teit.

    VastaaPoista
  13. Heippa Olivia!
    Tulin vain kertomaan, että leivoin Pätkiskakun. Mainitsit sen postauksessasi ja sitten mie heti "kuukletin" :) Löysin reseptin ja nam!... kakku on suussasulavaa...... tai siis niin miun mies kertoi ;D

    VastaaPoista
  14. Kantriina, hih, Pätkis-kakku on kyllä hyvää. Nam!

    VastaaPoista
  15. Kakkua syötiin tyttöjen illassa lauantaina ja eilen kävin ostamassa tarpeet, jotta kaurakeksejä tehdään lasten kera illemmalla...
    Ja kenenköhän vika ;)

    VastaaPoista
  16. H, hihii! Hauskaa, että sain sinutkin leipomisvimmaan!

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina mukavia ♥