torstai 22. elokuuta 2013

Kahvilla

Tietokoneen kätköistä löytyi kesäisiä kuvia leikkimökkikahvilasta, joka on ollut tänä kesänä hyvin usein auki. Teimme lasten kanssa yhdessä kyltin leikkimökin seinään.

Kahvilasta saa niin suolaista kuin makeaa purtavaa. Hinnat ovat hyvin edullisia.

Vierailijoille tiedoksi, että kahvilassa käy ainoastaan markat. Keväällä kirpputorilta ostetussa kaapissa oli purkki täynnä markkoja ja keksin, että nehän voisi viedä leikkimökkiin ja kauppaleikkeihin.

Välillä kahvila muuttuu kioskiksi, josta saa upeita jäätelöannoksia ja myös pientä purtavaa, kuten ranskalaisannoksia.

Lapset ovat saaneet joskus lahjaksi muoviset leikkijäätelöt. Vohvelin päälle voi jäätelökauhalla nostella erilaisia jäätelöpalloja. Villlasta huovuttelin pehmisjäätelöt myös vaihtoehdoksi.

Mitähän saisi olla?

torstai 15. elokuuta 2013

Kotiseututalo

Viime viikonloppuna juhlittiin suvun pienintä kahvikekkerein. Juhlat olivat paikallisella kotiseututalolla. Miljöö oli ihastuttava, sää suosi ja pieni juhlija hurmasi kaikki. Kotiseututalo antoi hienot puitteet juhlalle. Pihapiiri on perinteinen ja kotiseututalo tupineen ja kammareineen valloittava. Pieni sai vielä hienon nimenkin. ♥
 

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ihana Koiramäki

Muistan kuinka lapsena olisin halunnut päästä seikkailemaan Mauri Kunnaksen Joulupukin kylään... Maailma näytti kirjoissa niin ihanalta. Voitte siis arvata kuka oli kaikkein eniten haltioissaan käydessämme Särkänniemen Koiramäessä... Paikka oli niiiin ihana! Idyllinen, paljon yksityiskohtia ja hauskaa kuinka paikkaan oli lisätty äänimaailmaa; kaupungissa kuului kavioiden kopsetta, tallissa hevosen ääniä ja maatilan pihalla maatilan ääniä. Kaupungissa oli pastellisävyjä, koulu, apteekki, kahvila ja hienoja taloja, maatilalla saattoi lypsää lehmiä, tutustua maatalon tupaan ja tehdä juustoa ja Drakkulan linnassa pääsi seikkailemaan. Eläimet sopivat hienosti myös alueelle. Aloitimme Särkänniemipäivän Koiramäestä ja kaikkien kieputusten jälkeen myös päätimme sinne, noina aikoina Koiramäessä olikin hiljaisinta. Itse olisin voinut viettää koko päivän Koiramäen yksityiskohtia tutkiskellen. Ihastuin myös Koiramäen yrttimaahan, saisikohan siitä ideaa myös omalle kasvimaalle....?

maanantai 5. elokuuta 2013

Ritareita ja Villiä pihaa

Viikonloppuna kävimme Verlan aika- keskiaikatapahtumassa. Aiempina vuosina emme ole tapahtumassa käyneetkään, vaikka Verla itsessään on kyllä tuttu. Nyt oli kuitenkin mentävä, koska meillä asuu pieni poika, josta tulee isona ritari. Piirustuksissa ritarit ovat seikkailleet jo pitkään, kesän aikana teimme yhdessä hienon kilven ja pehmomiekka selässä on kävelty koko kesä. Suurissa suunnitelmissa on myös oma hevonen niin kuin ritareilla kuuluu olla....


Tapahtuma oli hieno ja miljöö tunnelmallinen. Puun alla varjossa istuskellen, kurkkulaulua kuunnellen ja keskiaikaisesti puketuneita ihmisiä katsellen, saattoi tehdä aikahypyn menneeseen. Myyntikojuista ostimme uuden puisen miekan ja linnun liverryspillin (savipilli, jonne laitetaan sisälle vettä). Pehmomiekkailu oli myös kivaa. Turnajaiset jäivät aivan erityisesti pienen ihmisen mieleen. Puvut ja hevoset olivat kyllä upeita!
Turnajaisissa esiintyi Rohan tallit
Sunnuntaina oli tarkoitus kiertää avoimia puutarhoja. Sää oli kuitenkin niin upea, että ranta veti puoleensa ja ehdimme käydä vain yhdessä puutarhassa. Kävimme tutustumassa Villiin pihaan, jonka blogia voi lukea täältä. Kuvia en ottanut, mutta paljon ideoita painoin mieleeni. Puutarha oli aiiiiivan ihana, mystinen ja valloittava. ♥ Voi jospa omalle pihallekin saisi joskus edes jotakin vastaavaa. Tytärkin oli sitä mieltä, että alapihalle on istutettava lisää puita, joiden alla voisi leikkiä ja istuskella. Ja ihan totta, vierailun jälkeen katselinkin pihan alaosaa uudet suunnitelmat mielessäni.

torstai 1. elokuuta 2013

Tallinnavinkki

Kesäkuun puolella kävimme parin yön reissulla Tallinnassa. Perinteistä ohjelmaa, kiertelimme vanhassa kaupungissa ja söimme hyvin. Vanhan kaupungin puodit tuntuvat tarjoavan kaikki aikalailla samanlaista matkamuistotavaraa. Ihan vanhan kaupungin sydämessä, Raatihuoneen torin tuntumassa, on kuitenkin yksi kauppa ylitse muiden. Tämä DEKO-puoti tarjoaa kaikenlaista kivaa ja hiukan erilaista ostettavaa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!
Tämän virkatun sormuksen ostin tuolta kaupasta. Hauska idea ja hintakin oli tosi edullinen.
Oli otettava käyntikortti itsellekin mukaan, kun en meinannut millään nytkään osata oikealle kujalle. Facebook sivuilla on kuvia puodin sisältä (Facebook/DEKO).
Lapsista oli mukavaa seikkailla linnamuureilla. Välillä oli tosi jyrkkiä kivisiä rappusia, mutta se oli vain jännää. Äitiä kyllä pelotti, kaide näytti niin huteralta. Käynti linnamuureille on muuttunut  Müürivahe-kadun päähän (se katu, joka täynnä käsityömyyntikojuja).
Eläintarhassakin käytiin. Viime kerrasta oli kulunut kahdeksan vuotta ja siitä eläintarha oli kyllä muuttunut aika paljonkin. Norsut olivat suloisia ja niiden katseluun oli tullut uusia katselutasanteita. Hyvin monilla eläimillä oli kuitenkin tosi pienet häkit. Jääkarhun elintila oli tuplaantunut, mutta silti se käveli edelleen samaa ympyrää stressaantuneena. Tuli surullinen olo!
Tv-torni jäi taas seuraavaan kertaan....

Viimeinen lomaviikonloppu edessä, haikeaa... Ohjelmassa Särkänniemi, keskiaikatapahtuma ja avoimet puutarhat. Mukavaa ohjelmaa siis joka päivälle ja kun vielä hyvää säätäkin tiedossa niin mikäs sitä on viimeisistä lomapäivistä nautiskella!♥