sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Järven jäällä

Tänään kävimme kävelyllä läheisen järven jäällä. Porukkaa oli paljon liikkeellä niin kävellen, hiihtäen kuin pilkkimismielessäkin. Aurinko lämmitti ihanasti ja varmisteltuani, että jää varmasti kestää, oli jäällä kävely ihan mukavaa. Lapset kirmailivat myyränpesiltä (=kairatut pilkkimisaukot) toisille. Eväitäkin oli tottakai mukana.


Parin kuukauden päästä voi tämä maisema....
...jo näyttää tältä.

Kellojen kääntö ja kävelyretken jälkeiset päiväunet sekoittivat hiukan päivärytmiä. Täytyy yrittää niin omat kuin lasten rytmit saada huomisen aikana jotenkin kääntymään... Vaikuttiko kellojen kääntö teidän päiväänne?

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hyvää Pääsiäistä!

Pääsiäistä piristämään ostin paljon kukkia. Ne luovat ihanasti toivoa tulevasta keväästä ♥ Nyt on nautittu ihanan aurinkoisesta säästä, täytelty noita-akan kahvipannua yllätyksillä, herkuteltu, vietetty Pitkän perjantain pitsailtaa ja talo on ollut hulinaa täynnä.


Pääsiäispäivät vielä edessä, nautitaan niistä. Toivottavasti aurinkoiset kelit jatkuisivat. Malttamattomana odotan lumien sulamista, kevättä on jo niin ikävä!

Rentouttavia Pääsiäispäiviä kaikille!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virvon varvon

Meidän lapset eivät koskaan ole olleet kovia virpomaan. Mummo ja vaari on joka vuosi käyty virpomassa, josta muistona mummolassa on kiitettävä kasa oksia maljakossa hyllyn päällä, kun eihän niitä voi poiskaan heittää. Usein vain äiti on saanut olla lorun lukijana... No, tänäkään vuonna ei virvottu kuin mummolassa, joskin nyt oli lorua koulussa niin paljon harjoiteltu, että se sujui jo hienosti. Pienempi ei tänäkään vuonna jaksanut innostua noita (tai pääsiäispupu) touhuista ...
Pääsiäiskoristeita pitäisi kai alkaa vähitellen kaivelemaan laatikoista. Pääsiäisruohon istutuskin on viivästynyt ja kun tänään ajattelimme lasten kanssa alkaa kylvöpuuhiin, ei siemeniä löytynyt mistään. No, jos huomenna kylvää niin ei ainakaan pääsiäiseksi pääse liian pitkäksi venähtämään...

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Hiio-hoi

Viime viikonloppuna talomme valtasivat merirosvot kun meillä juhlittiin 5-vuotissynttäreitä merirosvoteemalla.


Ohjelmassa oli aarteenetsintää. Pullopostista löytyi kirje, jossa vanha merirosvo kertoi antavansa kahdeksaa merirosvorahaa vastaan aarrekartan. Erilaisia tehtäviä tekemällä ansaittiin näitä kolikoita. Tehtävinä oli näyttää merirosvoilta, etsiä pääkallokuvioinen pussi, jonne merirosvokolikoita kerättiin, laittaa silmät kiinni silmälappua merirosvolle, etsiä piilotettuja pääkalloja, keksiä merirosvohuuto, syödä hyvin juhlapöydässä, ampua kumilankapyssyllä pulloja kumoon sekä harjoitella muistia kim-leikin tapaan. Aarteesta löytyi jokaiselle pussit, joissa oli suklaakolikoita, karkkihelminauha, tarroja, merirosvoilmapallo sekä merirosvolaastareita.

Tarjolla oli mm.Kapteeni Koukun kierteitä ja alkuasukkaita vartaissa...
Kaverisynttäreillä tarjoiltiin Aarresaari-jäätelökakkua
Mutaista kakkua kera sammakonkutusoossin (kermavaahtoa jossa passionhedelmää)
Ylimakeita tykinkuulia sekä pääkallokakkua.
Synttärisankarilla oli kivaa ja vieraatkin taisivat viihtyä ♥

Olkaahan muuten kuulolla, arvontaa tulossa pian!

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Teatterin lumoissa

Viime viikolla muu perhe lomaili koko viikon ja pääsinpähän minäkin sitten lomailemaan pari päivää loppuviikosta. Perjantaina ajelimme pääkaupunkiseudulle, jolloin ohjelmassa oli Flamingoa ja serkusten seuraa. Lauantaina vierailimme Teatterimuseossa. Olin joskus käynyt siellä ja jotenkin jäi paikasta hyvät muistot. Museossa oli tosi rauhallista, ihan rauhassa saimme tutkia teatterin pukuvarastoja, tehdä omia esityksiä, testailla valoja, leikkiä meteorologia ja tehdä omia nukketeatteriesityksiä. Museot, joissa itse pääsee osallistumaan ja testailemaan ovat tosi kivoja. Lapsilla oli hauskaa ja taidettiin me äidit olla kaikkein innoissamme tutkiessamme ja testaillessamme teatterin rekvisiitta- ja pukuvarastoja. ♥

Museossa tuoksui ihan teatterille ja kaiholla muistelin lyhyttä aikaa kun olin itse teatterin lavan takana töissä. Teatterin maailma on kiehtova!

Museokierroksen jälkeen tytär ilmoitti muuten, että haluaisi meille pianon....