Tadaa, uuden emalikyltin voittaja on vihdoin selvillä. Onnettarena toimiminen oli aikas jännää puuhaa.
Hartaan sekoittelun jälkeen, korista nousi
Piian nimi.
Onneksi olkoon! Laita Piia sähköpostiosoitteesi minulle profiilistani löytyvään osoitteeseen, niin laitan osoitteesi eteenpäin Ramsignille. Kiitokset myös kaikista juttuaiheista, toteuttelen niitä vähitellen.
Vanhenin muutes eilen. Tapahtuman kunniaksi leivoin Britakakun, jota en kyllä ole pitkään aikaan tehnyt, liekö koskaan. Väliin laitoin mustikoita. Hyvää tuli, maistuisi varmasti myös mansikka- tai vadelmatäytteellä.
Brita-kakku
Pohja
125 g | margariinia tai voita |
1 dl | sokeria |
3 | keltuaista |
1,5 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | maitoa |
Marenki
3 | valkuaista |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 dl | mantelilastuja | |
Mustikkatäyte
2dl Flora vispiä
sokeria + vaniljasokeria maun mukaan
mustikoita
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulho käännetään ylösalaisin. (Kun vatkaat ensin valkuaiset, voit samoilla vatkaimilla jatkaa pohjan tekemistä, eikä vatkaimia tarvitse pestä välillä.)
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista 175 asteessa 10 minuuttia.
Lisää esipaistetun pohjan päälle valkuaisvaahto ja mantelilastut. Paista 175 asteessa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen osa tarjoiluastiaan, levitä täyte päälle ja ripottele päälle mustikoita. Laita toinen levy kanneksi. Ja sitten herkuttelemaan!
Aurinkoista sunnuntaita kaikille!