sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Arvonta-Giveaway

Nyt taitaisi olla jo lupailemani  arvonnan aika. Palkinnon tarjoaa, monessa blogiarvonnassa jo vilahdellut, tanskalainen emalikylttejä valmistava yritys Ramsign.


Palkintona on emalikyltti voittajan itse valitsemalla mallilla ja numerolla. Erilaisia malleja on runsaasti, käykäähän ihailemassa niitä Ramsignin sivuilla. Emalikyltit ovat ihania, minäkin haluaisin tuollaisen!




Arvontaan osallistut jättämällä kommentin tähän postaukseen. Ja jottei olisi liian helppoa, niin jätä jokin kommentti, kysymys tai toive, josta haluaisit blogissani lukea. Suoritan arvonnan 12.8. ja tämän jälkeen ilmoitan voittajan sähköpostiosoitteen Ramsignille ja he ottavat sitten yhteyttä voittajaan kyltin valinnan merkeissä ja toimittavat palkinnon voittajalle.


Giveaway
Leave a comment (question, just a comment, wish...) and you´re in. The winner gets to pick a number sign from Ramsigns selections, which you can check out over here. You have time until 12th of August.

Onnea arvontaan!
Good luck!

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kesälomareissuja

Kesäloma on yli puolen välin ja jotenkin on syksyn tuntua jo ilmassa. Aamiaispöydästä katselimme kahta kurkea, jotka olivat syömässä läheisellä pellolla, sinne ne aina syksyisin ilmestyvät. Pihalla kasvit ovat venähtäneet pituutta ja osa näyttää jo ihan ylikasvaneelta.


Miehellä ei ole samaan aikaan kesäloma, mutta olemme silti voineet tehdä pieniä retkiä lähiuimarantojen lisäksi. Teimme jo perinteeksi muodostuneen päiväretken Lappeenrannan hiekkalinnoille ja pari päivää sitten kotiuduimme neljän yön Pärnun reissulta. Säät eivät olleet helteiset, mutta rannalle pääsimme silti pulikoimaan. Kotonakin riittää tekemistä, mutta kun lähtee reissuun saa lomailtua ihan rauhassa, eivätkä ne keskeneräiset hommat pääse niin vaivaamaan.


Pian on arvonnan aika! Olkaahan kuulolla.
 

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Helle

Kesälomalaista on helle hellinyt. Välillä on tuntunut liiankin kuumalta, mutta nautitaan nyt. Olemme käyneet rannalla makoilemassa, on syöty mansikoita vaniljajäätelön kanssa, tavattu ystäviä, grillattu herkkuja ja nautiskeltu.


Sitten taas kuvia puutarhan kasveista. Tämän istutusalueen kasvivalinnat eivät ole aiemmin oikein miellyttäneet silmää, mutta nyt alkaa näyttää jo kivemmalta kun keväällä vähän siirtelin ja laittelin uutta.

 Tykkään tosi paljon Nukkapähkämöstä, harmaa sävy näyttää kivalta monen kasvin rinnalla. Kasvatin sitä viime vuonna siemenestä ja sainkin aika monta taimea aikaiseksi. Taustalla Jalopähkömöä ja myöskin siemenestä kasvatettua Lehtosinilatvaa. Olen yllättynyt kuinka helposti ja edullisesti itse kasvattamalla saa uusia taimia aikaiseksi.

 Loistosalviaa ja etualalla Nukkapähkämöä

 Jalopähkämöä

 Valkoista Myskimalvaa...

... ja vaaleanpunaista Myskimalvaa ja taas siemenestä kasvatettua Etelänruusuruohoa. Myskimalva tuntuu leviävän ihan kauhean helposti, se on meidän perheessä jo kirosana :) Sen uusia alkuja tuntuu löytyvän joka paikasta, ehkäpä siis tänä vuonna leikkelen siemenkotia pois. Puutarhanhoidossa on moni asia yllättänyt ja tämä on yksi niistä, kasvit leviävät ihan itsekseen.

Täsä penkissä on ollut myös aika paljon Syysleimuja, mutta luulen, että ne eivät ole oikein tykänneet olla tässä. Osa hävinnyt ja osa aika kitukasvuisia. Tälläistähän tämä puutarhanhoito tuntuu olevan, kokeilla pitää ja yllätyksiäkin tulee.

Mukavaa alkavaa viikkoa!