lauantai 28. kesäkuuta 2008

Kesäiltaa


Tänään oli pitkästä aikaa taas kesäisen oloinen päivä. Puuhastelimme paljon ulkona. Nypin istutusalueilta rikkakasveja, suunnittelin tulevaa, lannoittelin kasveja ja istutin basilikaa isompaan ruukkuun. En ole mikään viherpeukalo, mutta olisi ihana olla, varsinkin jos olisi enemmän aikaa oppia ja perehtyä sekä puuhastella siellä ulkona. Pienin nukkuu suht hyvin vaunuissa, mutta tarvitsee hyssyttelyä tai tuttia suuhun juuri kun kädet on saanut multaan.... Isompi karkaa talon taakse ja on mentävä katsomaan mitä hän siellä puuhailee juuri kun haluaisi keskittyä muuhun puuhaan... No, ehkäpä vähitellen opin tuota puutarhanhoitoakin. Kaikki tuntuu vain niin vieraalta, lannoitteet, happamat maat, rehevät kasvualustat.... Sisällä saan kaikki viherkasvit kuolemaan, unohdan kastella tai kastelen liikaa, katsotaan mitä käy ulkokasveille.... Vinkkejä helppohoitoisista kasveista otetaan siis vastaan ;)

Koska keskeneräisestä pihasta ei ole vielä paljon kuvia niin laitoin kuvia juhannuksen kesäillasta. Oli niin ihana tunnelma ja se ovesta sisään tulviva kesäillan huumaava tuoksu....

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Lupiineja


Monessa blogissa on ollut viime aikoina kuvia lupiineista. Itsekin intouduin keräämään niitä vaunukävelyllä. Ennen en ollut huomannutkaan kuinka erivärisiä lupiineja on olemassa. Tällä kertaa yritin kerätä valkoisia ja vaaleanpunaisia, joskin sinisiä löytyy näiltä seuduilta ylivoimaisesti eniten. Yllätyin kuinka paljon eri vaaleanpunaisen sävyjä löytyi, oli vaaleampia, tummempia, violettiin vivahtavia ja viikonloppuna autolla ajaessani näin marjapuuron värisiäkin.


keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Pitkästä aikaa taas blogin päivitys.... Päivät menee siivillä ja sen kummempaa en ole saanut aikaiseksi. Ulkona ollaan hiukan puuhasteltu pihaa valmiimmaksi, pian täytyisi mennä taas ostamaan uusia kasveja. Laittelen kuvia kunhan saamme jotakin näkyvää taas aikaiseksi.


Elloksen paketti saapui eilen. Tuli ostettua mm esikoiselle lakanat, jotka päätyvät vielä varastoon kunnes hänelläkin on isojen peitto... Oli vaan niin ihanan värinen niin oli pakko ostaa. Tilasin myös päiväpeiton, joka joskus päätyy myös esikoisen huoneeseen.


Eilen saimme laitettua vihdoin ja viimein kellon työhuoneen seinälle. Tilasin kellon jo keväällä Kodikas arki -nettikaupasta. Kumma juttu, että yhden pienen asian tekeminen siirtyy ja siirtyy ja sitten kun hommaan ryhtyy niin asiaan ei mene kuin hetki...